Vragenuurtje statutenwijziging vrijdag 23 augustus

Met grote enthousiasme kondigen we aan dat we onze statuten gaan aanpassen! Waarom? Omdat we vooruit willen, omdat we willen voldoen aan de wettelijke eisen en omdat we onze organisatie nog sterker willen maken. Vrijdag 23 augustus om 20.00 uur organiseren wij een vragenuurtje op Synergo zodat jij jouw vragen kan stellen over de veranderingen. Schrijf je hieronder in en wees erbij!

Hier zijn de belangrijkste wijzigingen:

  1. Verandering van het boekjaar
    • We veranderen het boekjaar van een kalenderjaar (januari – december) naar een seizoensjaar (juli – juni). Dit stelt ons in staat om beter te plannen en onze financiële rapportages te verbeteren. In de huidige situatie moeten we onze begroting, en dus onze plannen per kalenderjaar maken. Dat werkt onhandig en kost veel extra tijd voor de penningmeester en de boekhouder.
  2. Beletregeling
    • We voegen een beletregeling toe om ervoor te zorgen dat we altijd een goed functionerend bestuur hebben. Als een bestuurslid tijdelijk niet kan functioneren, hebben we nu duidelijke afspraken over vervanging.
  3. Ontstentenisregeling
    • Ook voegen we een ontstentenisregeling toe. Dit betekent dat als een bestuurslid definitief aftreedt, we een helder proces hebben om een nieuw bestuurslid te benoemen. De belet- en ontstentenisregeling moeten we vanuit nieuwe wetgeving in de statuten opnemen.
  4. Modernere formulering
    • We hebben een aantal bepalingen in onze statuten gemoderniseerd. Dit maakt ze duidelijker en beter afgestemd op onze tijd.

Heb je vragen en of opmerkingen? Laat het vooral horen! We maken graag tijd voor een gesprek.

De statuten worden vastgesteld tijdens de ALV van vrijdag 13 september 2024.

Groetjes,

Robbert, penningmeester Synergo

Inschrijven vragenuurtje statuten

Vragenuurtje statuten (#30)