Korfbal op de Koningsspelen 2024

Vrijdag 26 april waren er Koningsspelen voor de scholen in Zuilen. En dit jaar konden ze bij 1 onderdeel leren korfballen. Fabian, Karlijn, Wytske en Gina hadden een korfbalestafette uitgezet waarbij de leerlingen onderdelen gooien en vangen, schieten en samenwerken moesten uitvoeren.

We kregen in 10 rondes alle kinderen van 3 scholen uit Zuilen. In elk groepje zaten tussen de 10 en 15 kinderen die met veel enthousiasme begonnen met het afleggen van de estafette.

Bukken en kikkersprongen

Eerst moest de hele groep overgooien in een rijtje, als je de bal had gevangen moest je bukken zodat de volgende speler in de rij de bal kon vangen.

Daarna moest je met kikkersprongen naar de korf om er doorheen te klimmen en naar de pion met de bal rennen. De bal moest je rollen naar de volgende pion en kijken wie er sneller was; jij of de bal?. De bal moest op de volgende pion en dan mocht je 2x schieten bij de paal en dan moest je weer terug rennen naar het groepje dat bezig was met gooien om erbij achteraan te sluiten.

Plezier

Zo waren alle kinderen lekker bezig, stonden ze niet stil en konden ze kennis maken met alle aspecten van onze teamsport genaamd korfbal. Het plezier spatte ervan af.

Veel kinderen waren enthousiast en willen graag vaker komen korfballen, we zijn benieuwd welke kinderen we nog een keertje tegen gaan komen bij de korfbaltraining op dinsdag vanaf 21 mei!

Groetjes,
Fabian, Karlijn, Wytske en Gina.