Ook volgend jaar spelen we Overgangsklasse

Na nederlagen tegen Amicitia en ZKC’19 hadden we kansen op lijfsbehoud niet meer (helemaal) in eigen hand. Maar het kwam allemaal goed: Synergo speelt ook volgend jaar in de Overgangsklasse.

Er waren zaterdagavond meer dan tien mogelijke scenario’s. Nog drie ploegen konden op de zevende (degradatie)plaats eindigen. Zelf winnen tegen KVW’22 was onze taak. Ook heel belangrijk was een nederlaag van OKO/Bies tegen kampioen SKF. In dat geval zouden we – ook bij verlies van onszelf – handhaven.

Synergo 1

Meegereisde fans en thuisblijvers konden de wedstrijd van SKF via de livestream volgen. Beide wedstrijden begonnen tegelijk om 19.00 uur. We hadden het lastig met het fanatiek achterverdedigende KVW’22. We speelden slordig en konden maar geen afstand nemen. Vlak voor rust kwam KVW’22 terug tot 8-8. Ook het uitgespeelde SKF had het lastig met OKO/Bies. SKF stond na rust zelfs even met 10-11 achter. Nagelbijten dus. Het zou toch niet…?

Eerst maar eens zelf winnen. We kwamen beter uit de kleedkamer en pakten een gaatje van twee. De invalbeurt van Robbert gaf ons het beslissende zetje. Met letterlijk zijn eerste balcontact schoot hij het verschil naar drie. Een minuut later maakte hij ook de 9-13. Het verzet van KVW’22 leek vrijwel direct gebroken. We speelden de wedstrijd heel goed uit en finishten met een fraaie 12-21 overwinning. Drie minuten voor tijd en tegen de afspraken in (want: focus op eigen wedstrijd) toch maar even de telefoon erbijgepakt. En ook daar goed nieuws: SKF had inmiddels ruim afstand genomen van OKO/Bies. Handhaving was een feit!

Met twaalf punten en een positief doelsaldo van +13 eindigen we ons debuutjaar in de Overgangsklasse op de zesde plaats. In een razend spannende poule waarin de onderlinge verschillen bijzonder klein waren. Getuige ook vier nederlagen met het minimale verschil van één doelpunt en twee gelijke spelen. Een bijna overwinning op kampioen SKF en ruime zeges op nummer twee CSL (18-23) en nummer drie Amicitia (10-23). We hebben kennisgemaakt met Overgangsklasse-korfbal. Soms pijnlijke lessen geleerd, maar steeds weer snel opgestaan. Ontzettend mooi en belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de spelers en de vereniging dat we volgend jaar weer op dit niveau mogen uitkomen.

Supporters bedankt!

Zoals bij iedere uitwedstrijd hadden we ook zaterdag de steun van meer dan 10 Synergo-supporters. Heel erg bedankt dat jullie steeds zijn komen kijken bij deze verre uitwedstrijden. Zaterdag leek het wel alsof we thuisspeelden. En jullie aanmoedigen waren niet voor niets! We haalden maar liefst negen van onze twaalf punten in de uitwedstrijden.

Synergo 2

Synergo 2 eindigde de competitie met een 16-16 gelijkspel in en tegen Woudenberg. Dat was een beetje zonde, want het tweede had de hele wedstrijd voorgestaan. Met 20 punten eindigt het tweede toch dikverdiend op de tweede plaats na een moeilijke competitiestart. Door promoties van Synergo 3 en 5 heeft Synergo volgend jaar weer twee teams in de reserve tweede klasse. Na de kampioenschappen op het veld van 2, 3, 4 en 5 een nieuw teken dat we in de hele breedte beter worden.

Veldseizoen

Vanaf 6 april start het veldseizoen. Synergo 1 en 2 moeten er dan nog een schepje bovenop doen. Het eerste speelt in de Ereklasse en het tweede voor het eerst in jaren in de reserve 1e klasse. We kijken er allemaal uit naar lekker weer en hele mooie wedstrijden.

Het thuisprogramma is als volgt:

  • 20 april 15.00 Synergo 1 – Sparta (N)/Djops 2
  • 20 april 16.30 Synergo 1 – NKC’51 1
  • 25 mei 15.00 Synergo 2 – Antilopen/Bloemendal Bouw 2
  • 25 mei 16.30 Synergo 1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1
  • 1 juni 15.00 Synergo 2 – KZ/Keukensale 4
  • 1 juni 16.30 Synergo 1 – Oost-Arnhem 1

Niet thuis, maar toch dichtbij in Driebergen:

  • 11 mei 15.30 Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1 – Synergo 1

Tot op het veld!

Een hele trotse trainer
Oskar.

Zie ook