Synergo, dat ben ik! – Nicole


Vrijwilligerscoördinator Freek zet vrijwilligers in het zonnetje (#SynergoVIH).

Nicole Gijsen is trainer van de Kangoeroes.

De vroege vogels op zaterdag hebben jou zeker wel eens gezien, maar de rest van Synergo misschien nog niet. Kun je je voor hen even voorstellen?

Zeker, ik ben Nicole Gijsen, bijna 49 jaar, in het dagelijks leven werkzaam als planner bij Tzorg (huishoudelijke ondersteuning) in Utrecht. Ik ben getrouwd, woon in Ondiep en ben betrokken geraakt bij Synergo door mijn 2 kinderen Inge (16, B2) en Lieke (12, D1).

Wij komen elkaar regelmatig op zaterdagochtend tegen bij de Kangoeroes. Hoe ben je daar terecht gekomen; je kinderen zijn al een stuk ouder?

Ik ben van oudsher gewend om vrijwilligerswerk te doen bij een vereniging; in mijn geval was dat de scouting. Toen mijn kinderen gingen korfballen vond ik het dan ook logisch bij Synergo mee te gaan helpen. Eerst heb ik geholpen met de barplanning, maar toen paste dat niet meer in combinatie met mijn werk. Inge werd trainer bij de D en dat inspireerde mij wel. Ik hoorde van mijn buurvrouw dat de Kangoeroetrainingen van haar kinderen mogelijk niet meer doorgingen omdat daar geen trainer voor was. Dat leek me zo zonde, dus toen ben ik daar ingesprongen.

Hoe bevalt het tot dusver?

Ik vind het zó leuk! Ik krijg er heel veel energie van aan het begin van de zaterdag. Soms zo veel dat ik mijn dochters net iets te fanatiek aanmoedig bij hun wedstrijden. In de vakantie hebben we 2 weken stilgelegen, dan mis ik het ook meteen (maar het was stiekem ook wel lekker om een uurtje langer uit te slapen).

Het leukste aan de kangoeroes vind ik het enthousiasme van de kinderen. Als je de spullen klaarzet, kijken ze hun ogen al uit. Bij de training is alles niet zo strak en niets is verplicht. Ik denk dat dat deze jonge kinderen aanspreekt na een week waar ze op school al van alles moeten. Mijn dochters helpen ook regelmatig mee en verder heb ik vanuit de KC Jeugd veel steun van Petra die me overal bij helpt.

Je steentje bijdragen als ouder bij een sportvereniging, hoort er voor mij gewoon bij!

Hoe bevalt het jou om vrijwilliger te zijn bij Synergo?

Ik denk dat ik het nog iets te kort doe om daar echt een goed antwoord op te geven, maar ik heb wel de indruk dat er veel waardering voor is. Nou ja, ik doe wel al wat langer bardiensten. En ik maak meestal het rijschema voor de teams van mijn dochters, lekker makkelijk als planner. En o ja, we bakken ook al jaren pannenkoeken voor het schoolkorfbal. Ik vind dat als je kinderen lid zijn bij een vereniging, je als ouders best je steentje bij mag dragen. Dat we als ouders bardiensten krijgen toebedeeld, vind ik dan ook niet meer dan logisch.

Dat kan ik als vrijwilligerscoördinator natuurlijk alleen maar onderschrijven! Heb je nog wensen voor de toekomst?

Ik begreep dat er bij Dalto onlangs een clinic voor Kangoeroes en hun trainers was. Misschien is dat ook wel iets voor ons. Verder hoop ik vooral dat de aanloop van kinderen blijft doorlopen, want dat maakt het echt leuk. O, en ik hoop ook dat hun ouders net zo betrokken blijven als ze nu zijn. Ze zijn er vaak bij en steken altijd spontaan hun handen uit de mouwen bij het opruimen, zo fijn is dat!

Nicole, ik vond het leuk om jouw verhaal te horen en te zien dat het mes aan twee kanten snijdt: jij hebt veel plezier in de trainingen en draagt dat over aan de kinderen. Dankjewel daarvoor!

Zoek jij ook nog een leuk plekje ergens in de Synergo-familie? Of misschien is jeugdtrainer ook wel wat voor jou? Stuur Freek een berichtje op vrijwilligers@synergo.nl!

Zie ook