Selectie ongeslagen van start in 2024

Met twee overwinningen en twee gelijke spelen zijn Synergo 1 en 2 2024 goed begonnen.

Synergo 2

Als eerste kwam Woudenberg 3 op bezoek in onze eigen sporthal. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd. Na een 11-9 ruststand bleef het tweede maar doorgaan met scoren. Woudenberg haakte nog aan, maar kwam aanvallende power tekort om echt dichtbij te komen. Met een mooie 25-18 eindstand waren de eerste twee punten van 2024 een feit.

Een week later kwam koploper KVZ 3 op bezoek. De uitwedstrijd tegen de koploper en fysiek sterke ploeg ging helaas verloren. Tijd voor revanche. Met een goed plan ging het tweede de strijd aan met de koploper. Het werd een spannede wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut. Aanvallend werd het plan goed uitgevoerd, maar verdedigend lukte het helaas nog niet altijd om grip op KVZ te houden. De ploeg uit Zutphen kwam in de slotfase terug tot 17-17 en dat werd ook de eindstand. Hierdoor blijft het gat met KVZ helaas vier verliespunten (KVZ heeft nog een wedstrijd in te halen). Maar in deze spannende poule is nog van alles mogelijk. Elke wedstrijd blijft belangrijk voor het tweede!

Synergo 1

Onze hoofdmacht kreeg als eerste KVW’22 uit Leek (Groningen) op bezoek. Deze ploeg stond na zes wedstrijden zonder punten onderaan, maar was een aantal keer akelig dichtbij sterke tegenstanders gebleven. Oppassen geblazen dus. Het eerste startte echter overtuigend en vooral in het tweede kwart was er geen houden aan. Met 15-7 gingen we rusten en was de wedstrijd gespeeld. Er volgde een enigszins teleurstellende tweede helft waarin nog maar weinig doelpunten vielen. Positief was opnieuw het ijzersterke verdedigen waardoor KVW’22 de hele wedstrijd maar moeiilijk tot goede kansen kwam. Eindstand: 21-15.

Een week later bracht OKO/BIES uit Opende (Friesland) een bezoek aan onze sporthal. Onder toeziend oog van veel publiek en spelers van E3, E4 en E5 werd het een bloedstollend spannende wedstrijd met helaas maar weinig doelpunten. Zowel OKO als Synergo hadden veel geleerd van de eerste ontmoeting waarin de doelpunten als rijpe appelen vielen (24-24 eindstand). Dit keer kwamen Synergo en OKO tot maar precies de helft. Geen van beide ploegen kon zich ontworstelen aan het sterke verdedigende plan van de tegenstander. Het zwaarbevochten punt werd pas in de laatste minuut veiliggesteld met een strafworp en voelde dus toch een beetje als een overwinning.

Komende week

Komende week speelt Synergo 2 tegen Zwaluwen 3 in Zevenaar, terwijl Synergo 1 afreist naar Leiden voor de wedstrijd tegen Velocitas 1.

De week erna (3 februari) komen RDZ 2 en koploper SKF 1 op bezoek bij ons. Het tweede speelt dan om 17.45 uur en het eerste om 19.15 uur. Hopelijk tot dan!