Synergo 1 neemt twee punten mee uit Friesland

Voor de vierde keer mocht Synergo 1 afreizen naar het noorden. En ook deze keer leverde de verre reis punten op. Nummer twee CSL werd knap met 18-23 verslagen.

Het blijft erg spannend in de poule van het eerste. De kampioen SKF, nummer twee CSL en één degradant (KVW ’22) zijn bekend. Alle andere ploegen proberen weg te blijven van de zevende plek. Die plek betekent namelijk degradatie naar de eerste klasse. De wedstrijd tegen nummer twee CSL betekende een kans op twee bonuspunten. Synergo had vorige week tegen kampioen SKF (16-17) al laten zien dat het groeiende is én serieus tegenstand kan bieden tegen de topploegen uit de overgangsklasse.

In Stiens, ten noorden van Leeuwarden, moest het gebeuren. En de spelers waren er klaar voor: Synergo schoot uit de startblokken. Bij 2-6 grepen de coaches van CSL al naar de eerste time-out om Synergo uit de flow te halen. Maar dat lukte pas enigszins toen het eerste was uitgelopen naar een 2-9 voorsprong. CSL kwam toen wel wat beter in de wedstrijd en haakte aan tot 11-14 bij rust

Na de pauze was het nog even stuivertje wisselen. Het verschil bleef het grootste deel van de tweede helft hangen op drie of vier punten. Maar de verdediging was op orde en dichterbij kwam CSL niet meer. In de laatste vijf minuten plaatste Synergo nog een laatste versnelling en liep het uit naar een comfortabele 16-23 voorsprong. De laatste twee doelpunten waren voor de statistieken, waardoor de eindstand 18-23 werd.

Komende wedstrijden

Het eerste mag nu even bijkomen en zich gaan voorbereiden op de thuiswedstrijden tegen Amicitia (2 maart, 16.30 uur) en ZKC’19 (9 maart, 19.15 uur).

Synergo 2 komt in de voorjaarsvakantie nog wel twee keer in actie. Aanstaande zaterdag de inhaalwedstrijd tegen RDZ 2 (10.30 uur) en een week later tegen Rheko in Rheden. Twee keer winnen en het tweede heeft de tweede plaats stevig in handen.