Synergo sluit het jaar in stijl af

Met twee belangrijke overwinningen tegen Amicitia en ZKC ’19 sluit Synergo 1 2023 positief af. Ook Synergo 2 won haar laatste uitwedstrijd van DWS.

Synergo 2

Het blijft een beetje wisselvallig wat Synergo 2 tot nu toe kan laten zien in de zaal. Na een terechte overwinning op Rheko begin december, volgde een week later tegen Hellas opnieuw een tegenslag. Na een uitstekende start, volgde een hele matige tweede helft waardoor Hellas het tweede kon achterhalen en met 15-14 won. Tegen veldtegenstander DWS sloot Synergo 2 het jaar toch positief af met een duidelijke 15-19 overwinning.

De verschillen in de poule van het tweede zijn klein: zowel KVZ, RDZ als Woudenberg staan op de gedeelde eerste plaats met slechts twee punten meer dan Synergo 2. KVZ heeft nog wel een wedstrijd in te halen. Met nog acht wedstrijden kan het nog alle kanten op.

Synergo 1

Begin december kwam koploper CSL naar Utrecht. Synergo leek overdonderd door de Friezen want binnen de kortste keren stond er een 1-6 en later een 3-9 achterstand op het scorebord. Vanaf daar begon in een inhaalrace die bij de stand van 18-17 was voltooid. Zowaar leek een stunt in de maak. In de spannende slotfase trok CSL toch aan het langste eind: 21-22. Een nederlaag met perspectief.

Een week later tegen Amicitia werden de puntjes op de ‘i’ gezet. Scherper starten en dat deed Synergo 1! Na een aantal minuten stond het 0-4. Even na rust spartelde Amicitia nog tegen, maar een wedstrijd wilde het eigenlijk nooit meer worden. Synergo heerste als vanouds in de verdediging en in de rebound en won dik verdiend met 10-23.

Tegen ZKC ’19 kon Synergo 1 voor het eerst afscheid nemen van een degradatieplaats. Een wederom ijzersterk startend én verdedigend Synergo kwam weer met 0-4 voor. Bij rust was het gaatje al zes punten (4-10). De verdedigende scherpte zakte iets weg waardoor ZKC’19 er nog wel een wedstrijd van kon maken. Maar kleiner dan drie werd het verschil nooit meer. Met 16-19 was het afgelopen.

Met vijf punten neemt Synergo 1 nu de zesde plaats in. Maar zowel het verschil met de zevende als met de derde plaats is slechts één punt. Een spannende competitie waar iedere wedstrijd belangrijk is.