Wisselvallige competitiestart in de zaal voor de selectie

De afgelopen twee weken van de selectie waren zo wisselvallig als het weer. Verlies van Synergo 1 tegen Velocitas en SKF en winst van Synergo 2 tegen Zwaluwen en verlies tegen RDZ.

Maar niet getreurd: aanstaande zaterdag staan er weer twee mooie thuiswedstrijden op het programma.

Synergo 1

Het eerste speelde haar tweede wedstrijd tegen Velocitas. De gasten uit Leiden zetten verdedigend Synergo zwaar onder druk, wat leidde tot veel fouten in de passing en bij de schoten. Ook verdedigend werd Synergo flink getest. Het resulteerde in een teleurstellende 5-12 ruststand. Na de pauze wist Synergo zich wel een beetje te herstellen, maar het werd nooit meer echt een wedstrijd. De 12-20 overwinning voor Velocitas was volledig verdiend. Een off-day voor Synergo 1.

Afgelopen zaterdag reisde Synergo af naar Veenendaal voor de ontmoeting met SKF. SKF had haar eerste twee wedstrijden gewonnen en behoort tot één van de titelfavorieten. Synergo speelde een goede en gelijkopgaande wedstrijd, maar moest vlak voor rust toch een gaatje toe staan (16-11). Na de rust vocht Synergo zich opnieuw terug tot twee punten verschil, maar dichterbij lukte helaas net niet. Eindstand was 27-21. Een goede en leerzame wedstrijd.

Synergo 2

Na de onverwachte nederlaag in de eerste competitiewedstrijd moest Synergo 2 herstel tonen in de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen. Dat gebeurde gelukkig ook. Verdedigend stond er behoorlijk veel druk op de gasten waardoor ze lastig tot goede kansen kwamen. Aanvallend was het soms nog wat te onrustig, maar op de 14-10 eindstand was niets af te dingen.

Een week later mocht Synergo op bezoek bij RDZ in Zeist. RDZ kwam gauw op voorsprong en het tweede moest opnieuw in de achtervolging. Verdedigend kreeg het tweede maar geen grip op RDZ waardoor het steeds een spannende wedstrijd bleef. Aanvallend maakte het tweede een hoop doelpunten, maar helaas werden er (veel) te veel doorgelaten. Een teleurstellende 20-19 nederlaag was het eindresultaat. Hard aan de bak op de trainingen en in de komende weken de achtervolging starten op de koplopers RDZ en KVZ.

Komend weekend

Komende zaterdag staat er weer een heel mooi thuisprogramma op het menu. Thuis spelen de F1, E3, E1, E5, D1 C2, A1, B1 en na de selectie nog S8, S6 en S10.

Synergo 2 ontvangt Rheko 2, die net als het tweede twee punten haalden uit hun eerste drie wedstrijden. Synergo 1 neemt het op tegen koploper CSL dat in de zaal nog zonder puntverlies is.

  • 15.15 uur Synergo 2 – Rheko 2
  • 16.45 uur Synergo 1 – CSL 1
  • Team van de week: D3

Tot zaterdag!
Oskar.

Zie ook