Synergo debuteert in overgangsklasse met gelijkspel

Na een reis van bijna twee uur en 50 minuten spektakel deelden OKO/Bies en Synergo in Opende (Groningen) de punten: 24-24. Synergo 2 verloor van KVZ 3.

OKO/Bies was net als Synergo 1 vorig zaalseizoen kampioen geworden in de eerste klasse. En net als wij promoveerden zij op het veld naar de ereklasse, onder andere door zaalhoofdklasser Nic achter zich te laten. Op papier een sterke tegenstander dus.

En dat bleek. Onder toeziend oog van zo’n 12 meegereisde Synergo-supporters (gaaf!) startte thuisploeg overtuigend met een 2-0 voorsprong en ze bleven steeds aan de goede kant van de score. Na 13-11 volgde er een eindsprint vlak voor rust waardoor er even een gat van vijf punten (16-11) op het scorebord stond. Zou dat nog goed kunnen komen?

Nog niets verloren, zeiden de spelers van het eerste in de pauze. En dat maakten ze meer dan waar. OKO viel stil en in korte tijd draaide Synergo de wedstrijd volledig om. Bij 18-20 hing OKO ineens aan een zijden draadje. Maar de sympathieke thuisploeg pakte de draad weer op en een spannende slotfase volgde. Het kon alle kanten op.

OKO leek de overwinning binnen te slepen want ze pakten met nog iets meer dan drie minuten op de klok een 24-21 voorsprong. Maar nog een keer rechtte Synergo de rug. Met nog iets meer dan één minuut te spelen schoot Synergo de 24-24 binnen. Een verdiend gelijkspel, zo vond ook OKO, maar wel eentje die voor Synergo voelde als een overwinning. Vanwege het goede spel en ook door het terugknokken van de achterstand voor rust en aan het einde.

Synergo 2

Synergo 2 begon het zaalseizoen met een kater. In Zutphen verloor het tweede verdiend met 16-13 tegen een sterk en ervaren KVZ 3. Laten we het houden op een goede wake-up call voor de spelers van het tweede?

Komend weekend

Dan staan de eerste thuiswedstrijden van de selectie op het programma in onze eigen sporthal. Teams van de week E1 en E2 kregen woensdag alvast een gasttraining van Robbin, Ruth en Mette.

  • 17.45 uur Synergo 2 – Zwaluwen 3
  • 19.15 uur Synergo 1 – Velocitas 1

We zien jullie heel graag in de sporthal!

Oskar

Zie ook