Synergo, dat ben ik! – Ymke

Vrijwilligerscoördinator Freek zet vrijwilligers in het zonnetje (#SynergoVIH).

Ymke Rankenberg is lid van de kledingcommissie.

Hee Ymke!

Hoi! Ik ben Ymke, 27 jaar en ik werk als onderwijsadviseur dyslexiezorg bij basisscholen in de provincie Utrecht. Ik korfbal bij Synergo sinds 2015, ongeveer. Als mensen mij vragen naar hobby’s zeg ik altijd dat ik korfbal, haha, maar ik houd ook van het theater en concerten.

Je ben nu actief in de kledingcommissie, maar volgens mij heb je al meer dingen gedaan bij Synergo toch?

Ja dat klopt! Ik ben begonnen achter de bar om wat meer mensen te leren kennen. Daarna heb ik nog een tijdje in een trainerspoule voor een B-team gezeten en in coronatijd werd ik lid van de activiteitencommissie. Dat was natuurlijk best een uitdaging, maar we hebben onder meer een online pubquiz en bierproeverij georganiseerd.

Hoe ik in de commissie ben gekomen? Ik zou Femke even vervangen tijdens haar verlof, maar toen ben ik erin geluisd, haha.

En na 2,5 jaar activiteitencommissie vond je het tijd voor iets anders. Hoe zit dat?

De activiteitencommissie is heel erg leuk en je leert snel veel mensen kennen bij alle activiteiten, maar ik kreeg het gevoel dat ik veel dingen wel een keer gezien had. Ik vond wel dat ik iets moest blijven doen voor Synergo, maar wilde liever geen vast moment in de week, en toen heb ik jou gemaild. Samen zijn we toen op de kledingcommissie uitgekomen.

En hopelijk bevalt dat een beetje, of ben je er weer ingeluisd?

Nee hoor, dit is leuk om te doen. Ik woon vlak bij Synergo dus het is voor mij een kleine moeite om even langs te gaan en een shirt uit te delen. Ik vind het ook leuk dat je snel nieuwe mensen ontmoet. Alle nieuwe leden komen op een zeker moment een shirtje uithalen en ik vind het mooi om zo bijvoorbeeld ook met jeugd en ouders in contact te zijn.

We doen de kleding nu met Miriam, David en Abdeslam. We hebben een mailadres waar de bestellingen binnenkomen en stemmen dan samen af wie wat oppakt. Een extra handje mag altijd!

Wat zou het mooi zijn als ieder lid een klein steentje bij de vereniging bij zou kunnen dragen!

Wat vind je van de manier waarop Synergo met vrijwilligers omgaat? Wat kan er beter?

Dit interview helpt natuurlijk wel enorm, haha. De jaarlijkse bedankdag vind ik altijd erg leuk, je voelt je als vrijwilliger dan gezien en gewaardeerd. Ik vind de beker van verdienste die het bestuur elk jaar uitreikt ook een goed initiatief. Al met al is er best veel aandacht voor vrijwilligers.

Wel zijn er altijd nog ‘slapende’ leden die nog geen vrijwilligersfunctie hebben. Het zou zo mooi zijn als iedereen een steentje, hoe klein ook, bij kan dragen.

O en nog iets: ik vind het hoog tijd voor een plantencommissie, want onze kantine kan best een beetje groener!

Ja, dat vind ik ook wel! Gelukkig blijft er altijd nog wel iets te wensen over. Dankjewel voor dit leuke je-stopt-er-een-kwartje-in-interview, Ymke!

Zou jij ook wel eens van vrijwilligersfunctie willen wisselen? Of wil je met Ymke nadenken over planten in de kantine, shirts mee uitdelen of iets anders? Stuur Freek een berichtje op vrijwilligers@synergo.nl!

Freek.

Zie ook