Beker van Verdienste 2023 voor Jacqueline van den Berg

De ‘Anne de Roos Beker van Verdienste’ 2022 is voor Jacqueline van den Berg. Zij ontving deze beker tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering voor al haar werk vóór en achter de schermen van Synergo.

Het Anne de Roos Beker van Verdienste – Judicium, uitgesproken door bestuurslid Floor Lintmeijer op de JAV van 22 september 2023, voor Jacqueline van den Berg.

‘De Anne de Roos beker van verdienste wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrijwilliger van Synergo, die al jaren vele taken vervult voor de club. Deze prijs verdien je niet door de beste te zijn van de club, maar de beste te zijn vóór de club. Dit jaar zetten we met de beker van verdienste een persoon in het zonnetje die vooral op de achtergrond werkt.

(niet) opvallen

Wat zou Synergo moeten zonder deze supervrijwilliger? Het is een duizendpoot en altijd bereid te helpen waar nodig. Kop koffie uit een schoon apparaat? Dankzij deze vrijwilliger! De vaatwasser schoon? Daar draait deze persoon zijn/haar hand niet voor om!

Deze persoon valt niet altijd zomaar op op de club. Maar ik weet zeker dat als deze vrijwilliger er níet zou zijn, het ineens wél op zou vallen! Deze persoon houdt alles op Synergo in de gaten en pakt het meteen op of schakelt de juiste mensen in.

Wat doen ze dan zoal?

Zomaar een greep uit bijna wekelijkse app verkeer met deze vrijwilliger:

  • Het wc-papier is niet aangevuld door de schoonmaker.
  • De deuren van kleedkamer 4 aan de buitenkant krijg ik niet open.
  • Kapot glas opgeruimd, lag buiten op het veld!
  • Kijk uit als je straks komt. De tegels langs de sporthal zijn spekglad en ik heb ook maar gelijk de moeder van Jan ingeseind.
  • Sporthal Loevenhout: het licht brand maar half in de sporthal.
  • Wie verzorgt de kleurpotloden en stiften bij Synergo? De kinderen willen zo graag een tekening maken.
  • We hebben geen scorebord meer voor het 2e veld buiten en ook de emmers kloppen niet meer.

Al enig idee? Dit is nog maar een klein gedeelte. Nu al een klein vermoeden over wie wij het hier hebben?

En naast al die hand- en spanfuncties is zij ook al jaren de rechterhand geweest van Joke, Casper en Nicky bij de peuter- en kleutergroep. Iedere zaterdag was zij er bij en was vaak al rond 8.00 uur aanwezig. Ouders opvangen, kinderen inschrijven, alle gegevens noteren, indien nodig ouders van koffie voorzien, etc.

Het is een stille kracht, maar eentje die iedere club eigenlijk nodig heeft. Gelukkig is haar dochter lid bij Synergo en is zij al die jaren al een spin in het web.

Ik denk dat nu iedereen het wel zal weten. Het is Jacqueline van den Berg!

Geef haar een enorm applaus.’

Zie ook