Presentatie topscheidsrechters bij Synergo

Onze eigen topscheidsrechters Hans en Myka gaven een presentatie voor alle scheidsrechters van Synergo over wedstrijden fluiten. Aan de orde kwamen onder andere positie, (schieten na) snijden en het omgaan met spelers en hun gedrag.

Hans en Myka fluiten samen als duo en ‘kijken met 4 ogen naar een wedstrijd alsof het 2 ogen zijn.’ Ze lieten een aantal filmpjes zien van hun eigen wedstrijden en vroegen de aanwezigen of het nou verdedigd was of toch een block? En soms is een overtreding ook met 2 scheidsrechters ook niet meteen duidelijk en dan hebben ze contact via hun headsets: ‘Is het een vrije bal of een spelhervatting?’.

Tips hoe je kunt omgaan met spelers

  • Vraag naar concreet gedrag
  • Maak duidelijk wat je wel wilt zien
  • Houd spelers verantwoordelijk
  • Stel een norm

Aan het einde van de avond mochten de aanwezigen hun eigen inbreng nog geven.

Hans en Myka, bedankt!

Namens de scheidsrechterscommissie,
Jari.

Zie ook