Grote stap voor S2 naar handhaving, S1 laat punt achter

In het Hemelvaart-weekend speelden Synergo 2 en 1 uitwedstrijden op verschillende locaties. Het tweede won overtuigend van HKC (U) 3 en is bijna zeker van handhaving. Synergo 1 speelde gelijk tegen ZKC’31, maar liep toch één punt uit op de concurrentie.

HKC (U) 3 – Synergo 2 (9-23)

Synergo 2 moet niet als laatste eindigen om zich te handhaven in de reserve tweede klasse. Een overwinning op die nummer laatst HKC was daarom belangrijk om flinke afstand te nemen van de rode lantaarndrager.

In de heenwedstrijd ging het nog lange tijd gelijk op, maar in deze editie van de stadsderby nam het tweede al snel hele grote afstand. Via 5-15 eindigde de wedstrijd in 9-23 voor Synergo. Noemenswaardig zijn de goals van Niklas en Mandy uit de A1. Het gat met HKC is nu 5 punten met nog 3 wedstrijden te gaan en er moet een wonder gebeuren wil HKC ons tweede nog inhalen.

ZKC ’31 1 – Synergo 1 (18-18)

Na 368 dagen met alleen maar overwinningen in de veldcompetitie (een reeks van 14 overwinningen!) liet Synergo 1 een punt liggen in Zaandam tegen ZKC ’31.

Na een gelijk opgaande openingsfase volgde een sterke fase en liep Synergo uit naar 5-9. Maar ZKC haakte aan en met een minimale voorsprong van 8-9 ging Synergo de kleedkamer in.

In de tweede helft ging het behoorlijk gelijk op. ZKC dreigde zelfs de wedstrijd te winnen en nam een 18-16 voorsprong, maar Synergo 1 rechtte de rug en met een eindsprint werd er toch nog een punt binnengesleept.

Een belangrijk punt, want door de overwinning van nummer drie ZKV op nummer twee MIA is het gat met MIA nu gegroeid naar drie punten. Een overwinning in de aankomende thuiswedstrijd tegen NOVA betekent daarom dat Synergo een week later op ons eigen veld tegen ZKV haar kampioenswedstrijd mag spelen. Maar het is duidelijk dat Synergo 1 uit een spreekwoordelijk ander vaatje moet tappen in de komende wedstrijden.

Komende wedstrijden

Zaterdag 3 juni spelen Synergo 2 en 1 op het Synergo-veld tegen onze buren van NOVA uit Bilthoven. Synergo 2 start om 14.45 uur en om 16.15 uur is het de beurt aan Synergo 1. Komt dat zien!

Oskar.

Zie ook