Synergo 1 wint van Rust Roest en zet concurrentie op 5 punten achterstand

Synergo 1 nam het zaterdag voor de zesde keer in anderhalf jaar op tegen Rust Roest. Na een matige, maar degelijke wedstrijd gingen de punten ook deze zesde keer naar Synergo. Het gat met concurrenten Oranje Wit en Noviomagum is nu 5 punten. Synergo 2 verloor een week eerder van EKVA, maar heeft eerste plaats nog in handen.

Synergo 1 – Rust Roest (10-16)

Synergo 1 had vanwege het carnaval in het zuiden op 18 februari een vrij weekend, maar zag gelukkig wel concurrent Noviomagum verliezen van de andere concurrent Oranje Wit. Dat resultaat had als gevolg dat het eerste met een overwinning op Rust Roest beide concurrenten op vijf punten achterstand zou zetten. Met nog vier wedstrijden te gaan is de simpele rekensom dat Synergo nog twee wedstrijden moet winnen om het kampioenschap veilig te stellen.

Onder toeziend oog van een halve tribune vol Synergo-supporters, waaronder de familie Kwant (Stefan Kwant speelt sinds dit jaar weer bij Rust Roest) was de start in het voordeel van de Eindhovenaren. De motor van Synergo moest nog warmdraaien toen Rust Roest er al drie in had liggen (3-1). Vanaf de 3-4 kreeg het eerste de overhand en met een sterke fase voor rust was het eerste verschil gemaakt (4-8).

Na nog eens vijf hele goede minuten na rust stond er een onoverbrugbaar gat op het scorebord (4-13). Vanaf dat moment werd het allemaal heel rommelig. Het lukte helaas niet meer er wat leuks van te maken en iedereen bij Synergo snakte naar het einde van de wedstrijd. Dat einde kwam bij de magere stand van 10-16.

Synergo 2 – EKVA (23-14)

Het tweede speelde wel in het carnavalsweekend op 18 februari. De uitwedstrijd tegen het ervaren EKVA uit Almere ging helaas met flinke cijfers verloren. Hoewel Synergo sterk startte (0-4 run), was EKVA uiteindelijk duidelijk te sterk (23-14).

Door puntverlies van Fiducia staat Synergo 2 echter nog steeds bovenaan. Er komen nog drie finales tegen Fiducia, SDO en Luno. Het tweede is volgende week vrij en speelt 18 maart tegen Fiducia.

Volgende week revanche tegen Antilopen?

Synergo 1 verloor dit seizoen slechts één van zijn 18 competitiewedstrijden: de uitwedstrijd tegen Antilopen (21-18). Volgende week komt Antilopen naar Utrecht. Dat zal een mooie wedstrijd worden, want het eerste is natuurlijk gebrand op revanche. De ploeg uit Leusden is te wisselvallig om mee te doen voor het kampioenschap, maar zal ongetwijfeld willen laten zien dat ze weer van ons kan winnen. Begin van de wedstrijd is om 18.40 uur.

Hopelijk tot zaterdag in de hal bij het eerste!