Selectie knokt voor de punten op warme herfstdag

Op een mooie herfstdag – met bijna zomerse temperaturen – kwam de Synergo-selectie in actie tegen de selectie van Swift (A). De laatste veldwedstrijden en de eerste returnwedstrijden van deze veldcompetitie. Synergo 2 liet verbetering zien, maar verliest van de koploper: 13-19. Synergo 1 knokte zich naar een 18-13 overwinning.

Synergo 2

Na het nipte verlies tegen het Amersfoortse MIA had Synergo 2 iets recht te zetten. De openingsfase was voor Swift die met drie schoten meteen afstand nam: 0-3. Synergo 2 wist echter snel te counteren met goed aanvalsspel en vooral een goede timing: 7 – 4.

Dit was voor Swift reden om met een time-out, enkele wissels en een tempoversnelling orde op zaken te stellen. Ruststand 7-8. Na de rust zette Swift nog één keer aan: 7-11. De rest van de tweede helft ging gelijk op. Eindstand: 13 – 19.

Synergo 1

Daarna was het aan Synergo 1. Ondanks dat de wedstrijd in Amsterdam moeizaam verliep, stapte Synergo 1 zelfverzekerd het veld op. Swift startte met een snel aanvalsspel en was fysiek in de korfzone. Ze wisten door dit spel lange tijd mee te doen in de wedstrijd. Ondanks een snelle start van 1-0 voor Synergo wisten ze gelijk terug te komen tot 1-1 en dit vast te houden tot de 10-9 voor rust.

Na de rust wist Synergo wat we moesten doen en uitvoeren. Swift stribbelde nog even tegen maar uiteindelijk liep Synergo uit. Door vele goals van Jesse en Pierce – ondersteund door hun vakgenoten – liep Synergo uit. Eindstand: 18-13.

Op naar de zaal

De komende weken staan in het teken van de voorbereiding op het zaalseizoen.

Zaterdag 19 november staan twee oefenwedstrijden gepland tegen ASVD 1 en 2 uit Dronten. Wil je de selectie en ons eigen scheidsrechtersduo Hans & Myka (onze trots!) in actie zien?

• 14:30 uur Synergo 2 – ASVD 2
  • 16:00 uur Synergo 1 – ASVD 1 o.l.v. Hans Ruitenbeek en Myka Willemse

We willen alle trouwe supporters bedanken voor hun komst dit veldseizoen. We hebben van jullie genoten. We zien jullie graag weer in de zaal!