Selectie startte het nieuwe seizoen

Op een zonovergoten zaterdag 13 augustus begonnen Synergo 1 en 2 met het nieuwe seizoen. Dit jaar zijn Maaike, Robbin en Oskar de trainers.

Op de eerste zaterdag is met aanwezigheid van de Korfbalcommissie een gezamenlijke start gemaakt met het bepalen van de doelstellingen en selectie-afspraken. Ook trainden we natuurlijk én er was een voedingsexpert om uit te leggen welke voeding voor, tijdens en na de wedstrijden helpt om de prestaties te verbeteren.

Eén selectie

Eén van de belangrijke doelstellingen is om de samenwerking tussen Synergo 1 en 2 dit jaar verder te versterken en daarmee ook het tweede dichter naar het eerste toe te laten groeien de komende jaren.

Dat doen we onder andere door nauwe samenwerking tussen de selectie-trainers, wekelijks gezamenlijke trainingen, gezamenlijke selectieafspraken voor Synergo 1 én 2, drankjes na trainingen en wedstrijden en gezamenlijke selectieactiviteiten.

Nieuwe spelers

De selectiesamenstelling is grotendeels hetzelfde aan die van vorig jaar. Er zijn drie nieuwkomers: Ruth is om ons komen versterken en komt van Regio ’72. Robbert (ex-SKF) draaide vorig jaar al mee bij het derde en sluit nu aan bij de selectie. Tirza is de derde ‘nieuwkomer’ en natuurlijk eigenlijk niet nieuw, maar gelukkig wel hersteld van haar blessure!

Vervolg van de voorbereiding en start competitie

Maandag 29 augustus oefenen Synergo 1 en 2 thuis tegen Tiel ’72 (20.00 uur en 21.15 uur). Zaterdag 3 september zijn er oefenwedstrijden bij MIA in Amersfoort (14.00 en 15.30 uur).

Zaterdag 10 september start de competitie met wedstrijden in Amsterdam tegen Swift (A). De eerste thuiswedstrijden zijn op zaterdag 17 september. Synergo 1 en 2 spelen dan tegen Exakwa uit Lelystad. Synergo 2 begint om 15.15 uur en Synergo 1 om 16.45 uur.

We hebben er allemaal veel zin in en hopelijk tot snel op het veld!

Maaike, Robbin en Oskar

Zie ook