Synergo, dat ben ik! – Denny

Vrijwilligerscoördinator Freek zet vrijwilligers in het zonnetje (#SynergoVIHZ).

Denny Clement is trainer/coach van Synergo 5.

Hoi Denny, wij kennen elkaar nog niet persoonlijk, dus dat geldt misschien ook wel voor andere Synergo-leden. Zou je jezelf voor willen stellen?

Zeker! Ik ben Denny, 35 jaar, o nee 36, haha. Ik ben een sportieve jongen, heb tot mijn 15e op hoog niveau gehonkbald. Discipline en hard trainen zitten er daardoor bij mij al vroeg in. Ik heb een eigen bedrijf als stratenmaker en hovenier. Ik woon samen met Cherique die in Synergo 5 speelt. Via haar ben ik ook bij Synergo betrokken geraakt.

Zelf heb ik helemaal geen korfbalachtergrond. Ik heb twee dochters: Madey van 9 en Romee van 5. Zij zijn allebei vorige week begonnen met korfbal, dus we worden een echt korfbalgezin!

Kun je vertellen hoe dat gegaan is?

Ik ging vanaf het begin al mee met de wedstrijden. De toenmalige trainer/coach (Sander Hofman) zocht iemand om de wedstrijden te filmen en ik heb toen gezegd dat ik dat wel ging doen. En zo gebeurde het ook: ik analyseerde de wedstrijd en Sander de beelden daarna en besprak ze met het team, om zo samen nog beter te worden.

1,5 jaar geleden heb ik het stokje overgenomen. Dit kwam eigenlijk voort uit een grapje, omdat het team zonder coach zat, heb ik toen gezegd dat ik het wel ging doen. En zo gebeurde het!

Leuk hoe dat zo kan lopen! Bevalt het een beetje om Synergo 5, inclusief vriendin en schoonzus, te trainer/coachen?

Haha, ja, ik vind het heel erg leuk om te doen. Ik ben er blind ingestapt omdat ik het zelf nog nooit had gedaan, dus had ook nog helemaal geen verstand van het spelletje. Maar gelukkig krijg ik veel positieve reacties, ook van alle spelers, dat contact bevalt me erg goed.

Ik probeer het trainen/coachen gescheiden te houden van mijn privésituatie. Mocht Cherique het ooit ergens niet mee eens zijn, dan bespreken we dat in het team. Thuis zullen we daar nooit over beginnen. Het gaat dus eigenlijk heel erg goed zo. Ook de sfeer in het team is super, iedereen is erg blij dat we weer wedstrijden mogen gaan spelen.

Hoe zou jouw team Denny als trainer/coach omschrijven, denk je?

Een gezellige jongen, maar wel standvastig. We stellen doelen met het team, kampioen worden bijvoorbeeld, en dan wil ik daar in de training ook naar toe werken. We gooien er niet met de pet naar, maar werken hard, anders verpest je het voor de rest van het team.

Die discipline zit er door mijn achtergrond in de topsport wel in. Maar je zult me niet schreeuwend langs de lijn zien staan hoor, ik coach rustig en geef het liefst aanwijzingen door via aanspreekpunten in het veld.

De spelers van S5 voegen bij navraag nog toe dat Denny inderdaad een rustige coach is, en hart voor het team heeft.

Had je al een beeld bij de sport korfbal voor je begon, en is dat nu nog steeds zo?

Nee, dat is echt totaal veranderd! Omdat het gemengd was dacht ik dat korfbal toch een beetje een saaie sport was, niet te hard, rustig aan. Inmiddels weet ik wel beter! Het is erg intensief en fysiek inspannend, zeker niet voor mietjes!

Als vrijwilliger krijg je echt het gevoel dat je deel van de Synergo-familie uitmaakt

Hoe is het om als niet-korfballer bij Synergo vrijwilliger te zijn? Heb je nog tips voor de vereniging, kunnen we onze vrijwilligers nog beter betrekken?

Het bevalt mij heel goed. Je wordt vriendelijk onthaald op de club en als vrijwilliger krijg je echt het gevoel dat je deel van de Synergo-familie uitmaakt. Dat vind ik erg leuk, je leert ook veel sneller mensen kennen dan als toeschouwer. Je wordt bij Synergo niet onder druk gezet om vrijwilligerstaken op je te nemen, maar dat lijkt me ook niet gewenst.

Belangrijker is om iedereen betrokken te houden. Een aardig berichtje via de app of vriendelijk woord is fijn, en het bedankje aan het einde van het seizoen vond ik ook een mooi gebaar. Je moet je vrijwilligers laten weten dat je blij bent dat ze er zijn!

Een mooie conclusie wat mij betreft. Dus: laat aan je trainer/ coach, scheidsrechter/ barmedewerker/ andere vrijwilliger merken dat je blij bent dat ze er zijn!

Denny, Synergo is in elk geval heel blij met jou, dank je wel voor je inzet en dit leuke interview!

Freek.

Zie ook