Wij delen ons verlies

Hoe mooi is het als we winnen? Winst mag gedeeld worden, vreugde en blijdschap. Maar als we verliezen, zijn we stil. Toch willen wij nog even een keer stil staan bij verlies, al is het alweer een tijdje geleden, en kwam het verzoek van onze tegenstander KCD 4.

Verliezen in punten 6-21 of 4-13 zijn vaak snel weer vergeten en dan gaan we op naar de volgende wedstrijd. Maar er is ook verlies dat blijft en dat een plek moet krijgen.

Voor ons Synergo 9 (destijds S10) ligt het verlies van onze teamgenoot Tim nog altijd vers in ons geheugen. Ook bij tegenstanders waar we al diverse jaren tegen spelen kwam het wegvallen van Tim behoorlijk binnen. Wij vonden het een bijzonder en lief gebaar dat KCD 4 vroeg om bij aanvang van onze wedstrijd een minuut te mogen stilstaan bij dit verlies. Ze omschrijven hem als ‘een markant persoon, sociaal en zeer sportief’ en hebben de vele jaren en wedstrijden mooie herinneringen aan Tim.

Hoe mooi was het om met elkaar rond de middencirkel even stil te staan bij het grote verlies dat een mens kan overkomen.

Verlies deel je samen! Dank KCD, voor de herinnering.

Synergo 9.