Synergo, dat ben ik! – Judith

Vrijwilligerscoördinator Freek zet vrijwilligers in het zonnetje (#SynergoVIHZ).

Judith van ’t Veld is lid van de KTCS (Korfbaltechnische Commissie Senioren)

Hoi Judith, leuk je te spreken! Voor wie jou nog niet (zo goed) kent, wil je iets over jezelf vertellen?

Zeker! Ik ben Judith en ik ben sinds 2017 lid bij Synergo. Ik speel in de midweek. In mijn jonge jaren heb ik de hele jeugd van de Meeuwen in Putten doorlopen en altijd selectie gespeeld, dus veel trainen en wedstrijden spelen. Veel stond in het teken van korfbal. Toen ik ging studeren was ik daar een beetje klaar mee en ben gestopt.

Toen ik na mijn studie ging verhuizen naar Utrecht om te gaan werken bij Hogeschool Utrecht, ging het toch weer kriebelen en na een paar jaar heb ik me samen met Esther Sennema aangemeld bij Synergo.

Er was geen plek voor ons in een zaterdagteam, dus we zijn gestart in de midweek. Eerst vonden we dat wel jammer, maar trainen is nooit mijn grote liefde geweest, en nu heb ik de zaterdag ook vrij, dus dat bevalt uitstekend. Ik vind het ook heel leuk om af en toe in te vallen bij andere teams.

Doordat ik niet meer altijd met korfbal bezig ben, komt er tijd voor andere hobby’s. Zo heb ik onlangs een racefiets gekocht.

Van Meeuw tot Midweek dus! Hoe kwam je daarna in de KTCS terecht?

Ik wilde graag wat doen voor de vereniging en meer mensen leren kennen, en vervolgens werd ik aan Jeroen gelinkt. Zo werd ik teamcoördinator van een aantal seniorenteams. Inmiddels heeft de KTCS een wat andere vorm waarbij we als één geheel functioneren. We zijn samen benaderbaar, besluiten met de hele commissie en kunnen ook beter de taken verdelen. Het blijft volop in beweging, maar deze structuur sluit beter aan bij onze werkzaamheden.

Met welke verwachtingen ben je begonnen, en wat is daarvan uitgekomen?

Ik had eigenlijk niet zo veel verwachtingen, maar ik wilde vooral op een andere manier in de vereniging bezig zijn en de club beter leren kennen. Dat is heel goed gelukt: ik heb al veel gezellige bijeenkomsten bij de vereniging gehad en met veel mensen gesproken. De sfeer in de commissie vind ik ook heel prettig. Op je werk zijn vergaderingen toch vaak wat stugger, maar bij Synergo gaat het toch allemaal wat losser en dat bevalt me wel. Ik houd ervan over veel zaken mee te denken en vind het vooral belangrijk om iedereens belangen te wegen. Zo proberen we keuzes te maken die voor zo veel mogelijk mensen goed uitvallen, en dat is een leuke puzzel om te leggen.

Misschien een hele stomme vraag hoor, maar wat doen jullie eigenlijk allemaal?

Een grote jaarlijkse taak is de indeling van de teams. Daarvoor hebben we nu net een enquête uitgestuurd, en op basis daarvan wordt de indeling gemaakt. Verder maken we trainingsschema’s, houden we over allerlei zaken contact met het bestuur en met de leden, geeft Rita nieuwe leden een fijn plekje en houdt Eva contact met de bond over competitiezaken.

Het lijkt soms alsof jullie vooral veel moeilijke keuzes moeten maken en problemen op moeten lossen. Klopt dat?

Natuurlijk loopt er wel eens iets minder goed, maar ik vind het dan juist onze taak om samen te kijken wat we kunnen doen om het voor iedereen beter te maken en mogelijkheden te bespreken. Ik zie daardoor juist heel veel positieve gevolgen van ons werk, en dat vind ik heel erg leuk. Eigenlijk is dat niet heel anders dan bij andere commissies, denk ik.

Wat moet een KTCS-lid goed kunnen? Is daar veel korfbalkennis voor nodig?

Het is heel fijn als je wat bagage hebt of de vereniging goed kent, maar dat is niet het belangrijkste. Ik zie het vooral als onze taak om de belangen van de hele vereniging te verdedigen en integer te handelen. Het is zeker niet de bedoeling dat je het alleen voor je eigen team doet.

Mooi werk dus! Jullie zoeken nog versterking?

Klopt! Ik draag aan het einde van dit seizoen het stokje over. Met 1 of 2 mensen erbij kunnen we de taken beter verdelen en kunnen we samen nog beter gedragen keuzes maken. We hebben niet het hele jaar door even veel werk, maar we spreken wel regelmatig af. We zoeken wel iemand die er voor gaat en niet af en toe een beetje advies wil geven.

En binnenkort mogen we hopelijk weer echt gaan korfballen! Daarmee krijgen onze taken weer veel meer betekenis en zien we de mooie gevolgen ervan. Dit is dus dé tijd om in te stappen!

Een mooie afsluiter! Bedankt voor al het nuttige werk dat jij en de rest van de KTCS voor Synergo doen, Judith!

Lijkt het jou ook leuk om een hele concrete bijdrage te leveren voor alle spelende senioren van Synergo? Kijk ook eens op de vacature Motor achter het korfbal.

Freek.

Zie ook