Freek te gast in KNKV-webinar over vrijwilligers

Tijdens een webinar van het KNKV vertelt Freek wat over zijn rol als vrijwilligerscoördinator bij Synergo en het belang daarvan. Dit webinar is op 10 februari om 18.30 uur.

Het KNKV probeert met webinars om verenigingen vooruit te helpen en van praktische ideeën te voorzien om voldoende vrijwilligers te krijgen en te behouden.

Volgens Freek is het KNKV bij hem uitgekomen ‘omdat Synergo er bij het korfbalverbond goed op staat. Op onze website kon men ook al snel de inhoud van mijn functie terugvinden (een compliment aan onze webredacteuren!) en zo was de link gelegd. Dus ik mag naar Papendal voor de opnames…’.

Aanmelden?

Het gratis webinar start woensdagavond 10 februari om 18.30 uur en duurt ongeveer tot 19.30 uur. Je kunt je tot uiterlijk 8 februari 22.00 uur aanmelden via het aanmeldingsformulier (KNKV.nl).

Als je je hebt aangemeld dan ontvang je op dinsdag 9 februari per mail een link waarmee je de volgende dag kunt deelnemen aan het webinar.

Inhoud webinar

Tijdens het webinar gaat gespreksleider Rianne van Zandbergen naast Freek in gesprek met Marita Verkaik (tot voor kort bestuurder Korbatjo en nu KNKV-bestuurslid) en een verenigingsadviseur van het KNKV. Zij hebben vanuit verschillende perspectieven veel ervaring met vrijwilligerswerk en delen hun kennis, ervaringen en zij geven tips.

Onderwerpen zijn onder andere:

  • Wat kun je doen om het werven en behouden van vrijwilligers succesvoller te maken?
  • Welke rol kan een vrijwilligerscoördinator hierin spelen?
  • Hoe krijg je doelgroepen zoals ouders en jongeren enthousiast om aan de slag te gaan als vrijwilliger?
  • Welke uitdagingen vaak voorkomen en hoe je deze het beste kunt aanpakken?

Zie ook