Winst voor S1 en S2

Onder ideale weersomstandigheden pakte Synergo 1 in Almere de winst tegen EKVA: 17-24. De jonge Synergo 2- ploeg pakte een volwassen overwinning tegen Wageningen: 7-10.

Gesteund door een aantal vaste supporters en onder toeziend oog van de allereerste coach van Synergo Frits Visser,  begon Synergo onrustig aan de wedstrijd. Al snel kwam EKVA op voorsprong via het snelle herenkwartet, die ook van grote afstand de korf makkelijk wist te vinden. Synergo schroefde vervolgens de druk en het tempo op, waardoor de wedstrijd kantelde en de ploeg van Timon met een ruime voorsprong de rust inging.

EKVA kon ook in de tweede helft het tempo niet bijbenen en er ontstonden wat irritaties. De voorsprong van Synergo kwam echter geen moment meer in gevaar, waarmee de derde winstpartij een feit was. Door de winst staat ons vlaggenschip op de 2de plaats in de poule en passeerde het als eerste team de grens van 100 doelpunten (!).

Synergo 2

Synergo 2 kent een moeizame seizoenstart, de op 5 plaatsen gewijzigde ploeg moet duidelijk nog aan elkaar wennen. Zaterdag was Wageningen de tegenstander, een ploeg die ook nog niet wist te winnen. Hoewel het seizoen nog maar net begonnen is, voelde dit als een wedstrijd die hoe dan ook gewonnen moest worden!

Wageningen deed er vanaf het allereerste fluitsignaal alles aan om het aanvalsspel van Synergo te ontregelen. Synergo moest daardoor het aanvalsspel aanpassen, maar deed dit uiteindelijk prima. Hierdoor pakte de ploeg een voorspong die het niet meer uit handen gaf: 7 – 10. Een volwassen overwinning van deze jonge ploeg!

Door deze eerste winstpartij is S2 opgeklommen naar de 6de plaats en houdt het aansluiting met de middenmoot in de 2de klasse!