Synergo verrast tegen KVS

Synergo opende zaterdagmiddag het veldseizoen tegen KVS. Een tegenstander van naam, want nog maar enkele jaren geleden speelde de ploeg uit Scheveningen in de Korfbal League.

Na een doelpuntloze openingsfase nam het vernieuwde Synergo brutaal het initiatief. Er was een licht veldoverwicht voor KVS, maar Synergo rondde haar kansen beter af (6-2). KVS kwam in het vervolg wel dichterbij, maar in de laatste aanval voor rust maakte Synergo het verschil weer twee punten (9-7).

Schermafbeelding 2018-09-08 om 22.50.03

Synergo kon zich inmiddels wat makkelijker onder de verdedigende druk van KVS uitspelen, terwijl de gasten bleven volharden in hun aanvalsspel over de (moeilijk scorende) mannelijke puntspelers. Nog een keer in de tweede helft kwam KVS in de buurt (14-13), maar met een aantal fraaie doelpunten was het in de laatste minuten wel duidelijk dat de punten in Utrecht zouden blijven. Zo werd het een mooie seizoensopening voor de ploeg van Lizzie en Timon en een verdienstelijk debuut van Ilse en David (terug van weggeweest) en Maaike.

Schermafbeelding 2018-09-08 om 22.51.22

De foto’s zijn van Arjan Hoogewoning

Synergo 2 hoefde nog niet in actie te komen. Synergo 3 verloor in Leiden van Sporting Trigon (16-11). Volgende week gaan Synergo 1 en 2 op bezoek bij onze buren van Nova in Bilthoven (S2: 13.55 uur en S1: 15.30 uur) en speelt Synergo 3 thuis tegen KVA (18.30 uur).

Wat gebeurde er nog meer?

Onze A1 speelde een gelijkopgaande wedstrijd tegen Wageningen, maar verloor helaas in de slotfase. De B3 boekte een monsteroverwinning tegen Victum: 23-0 werd het maar liefst! Synergo C1 debuteerde op zaterdagmorgen in de landelijke hoofdklasse. Dat hebben ze geweten, want er mocht direct afgereisd worden naar Eindhoven. Niet voor niets, want na een razend spannende wedstrijd won de C1 met 8-7 van DSC! De E1 behaalde al gestelde doelen. Dus dan win je altijd, ook al scoort je tegenstander meer doelpunten!