A1 pakt titel herbstmeister

Met een 8-13 overwinning op OVVO pakte de A1 afgelopen zaterdag de titel herbstmeister. 

Na vijf mooie overwinningen en een zwaarbevochten gelijkspel tegen (nota bene) hekkensluiter Antilopen, trad de A1 afgelopen zaterdag aan tegen OVVO in Maarssen. Vooraf waren er toch wel wat zenuwen bij de spelers. Want good old Ole zou reserve staan bij OVVO en daar mag je natuurlijk niet van verliezen. Focus op cirkel 1 (je eigen korfbalacties) en het komt goed, was het pleidooi van de coach.

Nadat de vakken zelf met elkaar de puntjes op de ‘i’ hadden gezet, gingen we van start. Geen flitsende start van beide kanten deze week helaas. De A1 zette flinke druk op de aanval van OVVO en dat resulteerde in de nodige ballen die over de zijlijn vlogen. OVVO zette echter ook druk in de verdediging en de A1 liet zich daardoor een beetje van de wijs brengen. Tot 4-4 ging het gelijk op, maar de A1 herpakte zich knap en zette met goed spel en een eindsprint de ruststand op 4-9.

Doorgaan dan maar, was de conclusie in de rust. Dat deden we dan ook, al wilden de doelpunten in de beginfase van de tweede helft niet helemaal lekker vallen. Even kon OVVO aanhaken (o.a. een mooie goal van invaller Ole, hoe durf je?) maar na 7-9 was het de A1 weer die domineerde en met een 8-13 eindstad was overwinning zes een feit.

Met 13 punten en 3 punten voorsprong op nummer twee DOS (W) gaat de A1 zich richten op het zaalseizoen. De nieuwe A1 opereert al sinds het begin als een echt team en ook het spel gaat met grote stappen vooruit. Gaaf om daar deel van uit te maken! Blijf deze toppers volgen dit zaalseizoen.

Bekijk ook de foto’s van Jan Blokker.

Oskar