10 seconden Synergo 2 uit 7 wedstrijden

 

‘Vijf keer missen… Dat kan toch niet?’, dat moet je vast gedacht hebben toen je de bal pakte. Toen nog met twee handen. Maar oh, wat zaten die twee elkaar in de weg. Al vier keer eerder was het niet gelukt.

Klein rondje, beetje voorovervallen, knie omhoog brengen, uitstrekken, loslaten. Een zesje. Linkerarm tegelijk met rechterarm. Maar een centimeter of 50 is de bal los voordat hij door de korf valt. Die afstand moet de bal alleen afleggen. De rest wordt-ie gedragen.

En dan gaat het weer door je hoofd… ‘Vijf keer missen. IK heb al vier keer gemist’. Vooraf aan de reeks is de kans statistisch groot dat ie zit. Maar nu twijfel je. ‘Hoe groot is de kans dat ik nu wel raak gooi? 50/50? Als ik hetzelfde doe als net, krijg ik dan niet ook weer dezelfde uitkomst? Geen goal. Ook geen wind, geen zon tegen, geen tegenstander. 2,5m vrij tussen mij en de korf. Alleen ik, de bal en de korf. Misschien moet ik het anders doen? Gewoon schieten? Een pass? Hoe deed Cruijff dit? Iemand anders laten nemen!

Het fluitje klinkt. Shit! Ik moet het doen. Nog 4 seconden de tijd. Alle ogen op mij gericht. De vorigen waren mis. Wat ging er fout in die 50 centimeter? Niks. Ik weet het… nog 2 seconden. De fout zit daarvoor. Nog 1 seconde. Ik deed het fout. Ik aarzel niet meer. Pak de bal in m’n rechterhand. Ik breng arm en hand naar de korf. De bal moet meer afstand alleen doen. Maar daar zat het probleem net ook niet’. Je denkt: ‘Briljante oplossing’. Dan vertrekt de bal uit je hand. Recht op de korf af. ‘Niet te ver naar links. Niet te ver naar rechts. Maar… Dalen, dálen, dáálen! Dit gaat te hard’. De bal is de korf voorbij. Je hoort gelach. Je kijkt op het scorebord. En lacht zelf ook.

Het resultaat

In totaal 7 stippen gemist, 1 geraakt. 34-13 gewonnen. Het is lekker weer, best druk op het veld. De coach zei dat we wel eens mochten laten zien dat we echt beter zijn. 34-13. Een mooier antwoord daarop kan je niet geven.

Al met al

Na 7 wedstrijden; 5 keer winst en 2 keer verlies. De afgelopen 4 gewonnen. Nog steeds kans op de schaal. Ook in de zaal gaan we voor die schaal. Benieuwd naar meer dan 10 seconden van Synergo 2? Kom vooral kijken! Programma is vast snel bekend.

Marten.