Na het Haags kwartiertje nu ook het Utrechts kwartiertje?

Sparta A1, op het veld werd er nog van verloren, maar bij de thuiswedstrijd in de zaal hebben we onszelf herpakt en gewonnen, en nu was Sparta A1 uit aan de beurt. Vastberaden gingen we op weg naar Nijkerk, hopende dat we twee punten zouden pakken. We wisten wel dat het lastig zou worden, Sparta had al eens van ons gewonnen, maar we waren niet van plan ons dat nog eens te laten gebeuren. Vlak voor de wedstrijd kwamen we er echter achter dat Gaby niet mee kon spelen, door een enkelblessure (opgelopen bij het hond uitlaten).

De aanwijzingen in de voorbespreking van Brahim en Xander waren duidelijk. Sparta scoorde voorheen veel uit vrije ballen, dus we moesten sober verdedigen en we moesten goed voorverdedigen om korte kansen achter de korf te voorkomen.
De wedstrijd begon goed na twee droge knallen van Jesse stonden we met 0-2 voor. Vervolgens werd de wedstrijd vooral gekenmerkt door veel schoten, maar weinig doelpunten. Sparta wist zich terug te worstelen naar 5-5, waarmee we de rust ingingen.
Na de nodige aanwijzingen van de coaches ging de tweede helft van start en die begon meteen met een 5-6 achterstand, maar wat Sparta niet wist was dat deze kleine voorsprong van korte duur zou zijn.
Het Utrechts kwartiertje
Na een afstandsschot van Sarah was het beurt aan het andere vak om het gat te slaan. Stefan wist in twee aanvallen twee korte kansen erin te gooien en de score was 6-8. Vervolgens werd de stand door twee schoten Gina, twee schoten David, een schot Jeroen en een schot Jesse 7-14.
Na een kwartier leek het alsof Synergo naar een ruime overwinning op weg was. De wedstrijd sloeg echter om en Sparta scoorde twee keer en het stond 9-14. Met nog een mooi afstandsschot van Sarah stond het weer 9-15 en leek het momentum weer in het voordeel van Synergo te zijn. Sparta knokte zicht echter terug tot 12-15 en dit was de eindstand van de wedstrijd.
De punten waren binnen, en het kampioenschap komt steeds meer in zicht. Eerst moeten we echter nog SKF en DVO thuis zien te verslaan en dan zal het kampioenschap beslist worden in de kraker tegen Dalto. Hoe vet zou het zijn als we net als Synergo 1 met een volle bus naar die wedstrijd kunnen.

Stefan