Wedstrijd met spanning voor de A2

Voor de A2 was het een spannende wedstrijd tegen onze rivalen en mede-Utrechters van HKC. Onze coaches waren niet aanwezig, maar gelukkig waren George en Ineke er om in te vallen!

korfindedreefVan tevoren vertelde Ineke dat ze graag wilde dat we zouden winnen. Het was niet een favoriete club en wij stonden immers bovenaan! Maar desondanks was het een pittige wedstrijd!

Rollercoaster van punten

Al snel werden de eerste 2 punten gescoord. Er werd gauw doorgewisseld en ook daarna werd er nog een doorloopbal ingelegd. Jammer dat deze punten echter voor de tegenstander waren… We stonden 3 punten achter. Voor wat langere tijd stond HKC met 2 of 3 punten voor. Maar treur niet, want we herpakten ons vanaf 5-2 naar 5-6. Dat was natuurlijk fantastisch! Maar minder fantastisch was dat Sophie door haar enkel ging en nu met scheur in het bot zit. Sterkte Sophie!

De punten gingen gelijk op. Mede door de dame van Sjanne die door slim te lopen veel punten op het bord zette. Maar Sjanne is cool dus die wist de dame nog goed te blokken later in het spel. In de laatste seconde voor de rust wist de tegenstander nog een wel heel lang afstandsschot erin te schieten waardoor het 8-9 stond voor HKC.

De tweede helft

In de rust wist Ineke met een paar tips en motiverende woorden ons innerlijke vuur weer aan te wakkeren. We gingen met enthousiasme weer het veld op. Al snel had Julian met een doorloopbal de score gelijkgezet. Nog even gingen de punten gelijk op tot 11-11. maar daarna begon de A2 het spel goed door te krijgen. In de laatste 10 minuten vlogen de punten erin! Waaronder een prachtige pass van Appie die de bal van de ene kant van het veld naar de andere kant gooide, in de handen van Pierce die een klein kansje kon maken. Klasse! Al gauw stond het 17-11.

Een mooie overwinning

Aan het einde van de wedstrijd hadden we een stand van 18-12. Dus nog een relatief ruime overwinning binnengesleept ondanks het feit dat de hele wedstrijd de score gelijk opliep. Het was een leuke spannende wedstrijd waarbij de A2 toch nog heeft kunnen zegevieren.