Laatste wedstrijd A2 in 2015

We speelden zaterdag 19 december uit om 18.00 uur in Amersfoort tegen MIA A2. Zij stonden laatste in onze poule. Toch werden we wel gewaarschuwd door Jari dat we niet mochten denken dat het een makkelijke wedstrijd zou worden.

Zij hadden tenslotte tegen de koploper in onze poule, Midlandia, (wij staan tweede) met 1 punt verschil verloren.

Testteam

Testen paal2Toen we gingen inschieten, kwamen we erachter dat de vaste palen in de zaal ontbraken. Deze leken nergens te bekennen, want het enige wat er gebeurde was dat de eerste instabiele paal werd vervangen door een iets stevigere losse paal. Gelukkig had Jari voor de wedstrijd de paal getest op verschillende manieren om te kijken hoe groot het omval-gevaar was.

De wedstrijd

De wedstrijd begon en Floor en ik (Katinke) namen plaats op de bank met Abby en haar turfschema. Hiermee kunnen we van iedere speler bepalen wat zijn of haar scoringspercentage is, super leuk om te weten! Voor de heren was het even wennen, want Appie was er niet bij en had invaller Stefan gevraagd als vierde heer.

Kleine tegenslag

Het begin van de wedstrijd zat ons het eerste punt even niet mee. De tegenstander van Tomas was een kleine snelle dame die meteen in de eerste minuut een schot scoorde. We lieten ons niet kennen, dus even later vlogen ook bij ons verschillende doelpunten erin. We moesten het vooral hebben van ons schot, want de tegenstander was erg aan het achterverdedigen. Gelukkig hadden wij hier de afgelopen weken regelmatig mee geoefend en wisten we wat we ermee moesten. Zo schoot Tresja er 2 in met een tegenstander die 3 meter van haar af stond te verdedigen. Ook scoorden Stefan en Pierce beiden nog een mooie doorloopbal. We gingen de rust in met een stand van 1-6 en er waren volgens Jari nog een boel verbeterpunten voor de tweede helft.

Duurt lang

In de tweede helft wilden aan het begin de ballen er niet echt meer in aan onze kant. We verdedigden ook goed, waardoor er uiteindelijk maar één (verdedigde) doorloopbal werd gescoord door de tegenstander. Wij scoorden ook nog vijf punten. Waaronder één van Sophie die van een mooie beweging voor een doorloopbal een slimme korte kans maakte en nog 4 door Tresja, Julian en Stefan.

Mooi laatste punt van het jaar!

Ons laatste punt van de wedstrijd was er eentje om niet te vergeten. Het was inmiddels de laatste minuut en Sjanne stond met Jari te praten. Laatstgenoemde deed een masterzet door Sjanne op te dragen bij de paal te blijven hangen. De verdediging had de bal onderschept en Stefan riep ‘Sjanne!’ en gooide een diepe bal naar haar. Sjanne ving de bal vlak voor de korf en gooide er zo nog een korte kans in. Dit zorgde ervoor dat we onze wedstrijd afsloten met een mooie eindstand van 2-12.