A1 bewijst zich weer in 1e klasse!

• IMG_9390
  • IMG_9391
  • IMG_9392

De A1 heeft na 4 wedstrijden in de 1e klasse zaal 8 punten binnengehaald en dat betekent dat we met Dalto A2 op een gedeelde 1e plek staan met de onderlinge wedstrijd nog te spelen, maar daarvoor moeten we tot volgend jaar wachten.

Afgelopen zaterdag vertrok de A1 eerst op lichtelijk ongebruikelijke wijze naar SKF in Veenendaal. We vertrokken bijna 30 minuten na verzameltijd, omdat coach Brahim vergeten was door te geven dat ie rechtstreeks zou gaan en omdat onze voormalige aanvoerder een verhitte discussie had met, toevallig of niet, onze huidige aanvoerder over de verzameltijd. Ongebruikelijk ook, omdat voor het eerst niet een ouder, maar een speler achter het stuur zat terwijl enkelen onlangs zijn afgekeurd of nog (een keer) moeten worden afgekeurd door het CBR om het prachtige roze pasje in bezit te mogen hebben.

IMG_9391

In Veenendaal moesten we eerst de wedstrijd ervoor aanzien, wat ons het gevoel gaf dat wij het Veenendaalse publiek maar eens een echte wedstrijd moesten laten zien. Om een echte wedstrijd neer te zetten lukte in de eerste helft echter nog niet en onze wedstrijd was zelf van tragisch slaapwekkend niveau. Of het lag aan de max. 2 min tijd die we hadden voor de wedstrijd om in te schieten zou kunnen, maar we zullen het maar snel over de 2e helft gaan hebben. We gingen door voornamelijk een aantal schoten en stippen met een 9-8 achterstand de kleedkamer in. Brahim ontplofte, terecht, nog net niet letterlijk en de boodschap was duidelijk: dit was ver onder ons kunnen.

De tweede helft was het snel duidelijk, de scheidsrechter floot scherp en floot bovendien zeer consequent voor herhaalde overtredingen waardoor SKF gedurende de hele wedstrijd in totaal 8 strafworpen tegen kreeg, waarvan er helaas maar 6 van ingingen. De dame van Ruth kreeg bovendien nog een gele kaart voor het herhaaldelijk afzetten en praten tegen de scheids, waardoor SKF niet meer z’n gebruikelijke duw- en trekwerk kon gebruiken om ons scoren tegen te gaan. Hierdoor konden wij de stand op 12-16 brengen, maar helaas konden de Veenendalers weer aanhaken tot een 15-16 door klungelig verdedigen aan onze kant. Het bleef echter niet lang spannend, want met fraaie afstandsschoten knalden we ons naar een 15-21 overwinning!

IMG_9392

Het vernoemen waard: voormalig trainer van spelers van Synergo A1 EN SKF A2 Oskar kon last minute niet komen kijken in Veenendaal. Niet omdat de trein vertraging had dit keer, maar omdat z’n kookplaat bij het aansluiten ontplofte en kortsluiting veroorzaakte. Hiervoor moest hij alleen de hoofdschakelaar omzetten, maar dit was teveel gevraagd voor onze hoofd-KC en hij moest iemand voor 90 euro laten komen. Dus als iemand ooit nog advies nodig heeft op het gebied van elektriciteit dan kan Oskar je nu overal mee helpen. 😉

Komende zaterdag reist de A1 af naar Bennekom, maar 9 januari 2016 zijn we om 18:20 weer te bewonderen in De Dreef en zullen we strijden om de eerste plek tegen Dalto A2!