Zenuwen bij de A2

12 december 2015, iets na 15.00 uur. Op de bank in de Dreef zit Synergo A2. Er wordt gebabbeld en gelachen, maar iets is niet in de haak… Sjanne is de eerste die het opbiecht: ze heeft last van zenuwen!

Ook Sophie en ik (Floor) zijn een beetje zenuwachtig. Zou dit iets te maken hebben met de statistieken die rekenwonder Jari al het hele jaar bijhoudt? Deze cijfertjes houden de A2 al weken in zijn greep. Hoeveel heb ik er gescoord? Hoeveel kansen heb ik geschoten? Welk percentage hoort daarbij?

Ook tijdens de voorbespreking kwamen de cijfers weer voorbij. Een beetje duizelig van al dat rekengeweld stapten we het veld op, samen met Revival A1. Na het fluitsignaal scoorde Revival al snel het eerste schot. De allereerste kans, en meteen erin, daar werden we wel even stil van. Maar, zoals Tresja na de wedstrijd droogjes opmerkte, had de tegenstander daarna maar liefst 26 kansen nodig om tot een tweede doelpunt te komen. Intussen scoorde Synergo vijf doelpunten, waaronder een prachtig afstandsschot van Katinke: haar eerste doelpunt in de competitie dit jaar!

Even ontspannen

Het lukte Revival voor de rust niet meer om nog een tegendoelpunt te maken. Met een stand van 5-1 gingen wij de rust in. Wij waren blij, de tegenstanders iets minder. Eén van de heren was zelfs zo gefrustreerd dat hij na het fluitsignaal woest het veld uit stormde en zijn frustratie botvierde op de aanwezige watervoorziening. Met een geweldige karatetrap sprong hij bovenop alle bidons. Vooral Sophies bidon moest het ontgelden, die had ineens geen dop meer…

Zenuwen terug

Onze coaches waren allesbehalve gefrustreerd, zij waren in opperbeste stemming. In de kleedkamer kregen we van Jari en Marlies een uiterst positieve speech. Ze waren erg tevreden, maar gaven ons wel een waarschuwing mee: ‘we moeten nog een hele helft!’.

Misschien waren door deze opmerking de zenuwen wel weer een beetje teruggekomen. In elk geval konden we niet voorkomen dat Revival twee doelpunten scoorde. Gelukkig kwamen we daarna weer terug in ons ritme. Sjanne maakte een prachtige doorloopbal en ook Katinke liep haar dame moeiteloos voorbij. Haar tweede doelpunt dit seizoen! Het moet niet gekker worden…

Aiii

Na nog twee doelpunten tegen én een fantastisch schot van Sophie was de stand 8-5. Daarna vlogen de doelpunten Revival ineens om de oren! Na 6 doelpunten was de stand 14-5. En toen… Toen kwam Jari tot de conclusie dat iedereen in het veld een doelpunt had gescoord. Behalve (drie keer raden…): IK!  Dat liet ik natuurlijk niet op me zitten. Na ongeveer 1000 kansen was het dan eindelijk raak. Gelukkig maar…

Ook Tomas gooide er nog een schot in, en toen was het bijna tijd. De tegenstander had inmiddels de hoop opgegeven, maar in de laatste minuut hadden ze toch nog een lucky shot. Nou, vooruit, die gunnen we ze. Met 16-6 op het scorebord kunnen we die laatste wel lijden! Wát een stand, wat een feest!

A2-app-na-afloopThe evening after

En dan is het toch wel mooi als je ’s avonds op de bank uit zit te puffen, en nog even herinnerd wordt aan deze fantastische wedstrijd. Met dank aan de Sportlinked app! Bovendien heeft Jari ook van deze wedstrijd meteen de statistieken opgesteld! (Zie de fun facts onderaan).

A2, toppers, ik ben trots op jullie!

Liefs,
Floor

 

Fun facts

  • Katinke was van tevoren erg blij met de lengte van de dames: ‘Kijk, die dames zijn even groot als ik! Eindelijk!’ Beetje jammer dat zij uiteindelijk tegen de langste dame kwam te staan…
  • Iedereen heeft deze wedstrijd een doelpunt gescoord!
  • Julian, Tomas, Appie en Sophie hebben voor deze wedstrijd een scoringspercentage van boven de 20% gehaald
  • Zo scoort ze niet, zo scoort ze wel: Katinke heeft haar eerste 2 doelpunten van dit jaar gescoord!
  • (niet zo fun fact) de dop van Sophie’s bidon heeft een flinke deuk opgelopen door de Karate Kid van Revival
  • Julian speelde tegen Julian, dat leverde soms wat verwarring op
  • Maar dat weerhield hem er niet van samen met Pierce hun heren fantastisch om de tuin te leiden en prachtige kansen te creëren.