Net niet voor de A1

Synergo A1 - Dalto A2 3-10-2015

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een wedstrijd van de A1 op het zonovergoten Loevenhoutsedijk! Ditmaal tegen Dalto A2, niet mijn persoonlijke favoriet. Blijkbaar voelden Brahim en Xander dat al aan gezien de keus om mij ernaast te zetten (no offence). Het was een belangrijke wedstrijd; samen stonden we op de gedeelde tweede plaats, Dalto met een schamele voorsprong op doelsaldo. We hadden er zin in om ze effe van het veld af te knallen!

Het begin was spannend; we waren zeer aan elkaar gewaagd. Het liep gelijk op: 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3, 4-4… Met moeite kon ik mezelf beheersen en had ik constant de neiging om iets te roepen. Mijn buurman David de kreupele, die overigens een uitstekende verzorger bleek te zijn (ook al bleef Jurrien z’n pleister maar niet vastzitten) (nieuwe roeping Daf?), had helaas ook last van de spanning en zat lekker de scheids op te jagen met z’n analytische blik op de scheidsrechtersvaardigheden van desbetreffende.

Maar weer terug naar de wedstrijd, want er leek een wending te komen; hoewel het niet een grote voorsprong was, stond Synergo voor met 6-4. We stonden op scherp en waren oppermachtig. Voor kort… Wellicht steeg het ons een beetje naar het hoofd, wellicht was het de brandende zon, of het zat gewoon even niet mee, maar de wedstrijd kantelde licht en Dalto wist ditmaal zijn voorsprong te pakken, zelfs met 8-11, de stand waarmee we de rust in gingen.

Nu mochten we onze koppies niet laten zakken, hamerde coach Brahim er bij ons in. Met nuttige feedback en goede moed begonnen de lieftallige spelertjes aan ronde twee. Het enige vak miste echter nog af en toe wat controle in de verdediging, terwijl het andere vak moeite had een lange aanval op te zetten. Gelukkig ging het steeds beter en wisten we terug te komen tot 14-14! Ik moet zeggen dat ik best een beetje trots was, hoe ongelofelijk stom dat ook klinkt. Iedereen was fanatiek en scherp, iets wat we (naar mijn mening tenminste) soms missen. Die volle overtuiging was nu zichtbaar!

We pakten de voorsprong met 15-14, die we helaas snel weer verloren met een (misschien niet volledig terechte) strafworp. In het laatste kwartier gaven we het volledig weg, en floot de scheids af bij een stand van 15-20. Zonde, maar waar het aan lag, weet ik niet precies. Bij hen zat het scoren in die minuten behoorlijk mee terwijl onze kansen er telkens uit rolden. Goed trainen deze week dus, en komende zaterdag gaan we extra hard knallen tegen Oost-Arnhem!

Publiek bedankt voor jullie komst!! En Sjoerd, thanks voor het overhalen :p

Sarah