Magere winst A1 in de stad van de kippen

Op de vijfde van september anno 2015 was het alweer tijd voor de tweede competitiewedstrijd van de A1, die vanzelfsprekend de koppositie wilde behouden. We hadden het voorrecht dat dit plaats mocht vinden in Barneveld, het thuis van ODIK A1. De eerste wedstrijd was lekker gegaan met 12-3 voor als ruststand, en dat wilden we meenemen naar de volgende wedstrijden.

thumb_IMG_6946_1024
Helaas kwam het daar niet van. Ondanks dat het niet regende, wat al een hele meevaller was, ging het scoren moeizaam; de bal wilde er maar niet in. Zo werd de stand na 35 minuten spelen 2-3…

Onze invalcoach en lieftallige voormalige trainer Oskar, vergezeld door onze andere lieftallige voormalige trainer Marc, wist ons met zijn inspirerende woorden goede hoop te geven in de rust, waarop een zuiver schot volgde in de tweede helft van Jesse: 2-4. Konden we deze flow behouden en onze voorsprong uitbreiden? Het antwoord is nee; weer wilde de bal er niet in en al snel werd het 4-4, 5-5. We gingen toch niet van ODIK verliezen…

En toen gebeurde het; de killer trut in Ruth werd wakker na een lange nacht tot half 4, en scoorde er ‘effe’ 2. Zo maakte zij het verschil in de wedstrijd en zakte bij ODIK de moed langzamerhand in de schoenen. De eindstand werd 5-8. Teleurstellend, niet van ons niveau. Kennelijk zat het er niet in op deze grijze dag.

Volgende week zullen we dit dubbel en dwars goedmaken als we het veld van DVO betreden. En nog belangrijker, de koppositie is nog steeds van ons!