Bedankt Mirjam, Marc en Oskar

Afgelopen jaar was super! Ik wil graag namens mijzelf en ik denk ook de rest van de A1 onze coaches Marc en Oskar bedanken voor de twee kampioenschappen en de onwijs leuke trainingen en wedstrijden. Verder wens ik Mirjam erg veel plezier in Groningen tijdens haar studenten tijd, hopelijk zien we je nog langs op veld af en toe! 

-David

 

Over de wedstrijd van de A1 van afgelopen zaterdag zal ik kort zijn. Het was gewoon niet goed. Ik zou graag de harde wind de schuld geven, maar dan zou ik liegen. Het moest een mooie laatste pot worden en het doel was de 20 halen, maar het was op voor de A1 A1 14/15dit jaar. Vorige week was het al een grote grap en zijn we helaas niet het hele jaar ongeslagen gebleven. De drive was er volgens ons een beetje uit, alhoewel de coach van Dalto zich afvroeg wat we doen als er wel gespeeld wordt met een boel gedrevenheid. Elk duel werd namelijk aangegaan en de bal was toch echt van ons. Maar het was zeker niet de drive die we het hele jaar hebben gehad en waarmee we het dubbelkampioenschap hebben behaald. En wauw wat was dat gaaf, twee keer kampioen worden. Ik heb gelachen toen ik die doelstelling hoorde aan het begin van het jaar, maar ja het kon dus echt.

En daarmee kom ik bij onze coaches, Marc en Os. Die begonnen dit jaar met volle moed, goede ideeën en frisse energie met een grote doelstelling. Dat gaf vertrouwen aan onze groep. Wedstrijd na wedstrijd op het veld werd gewonnen. Maar wat moet je als coaches dan? Je moet zorgen dat de overwinningen het team niet te overmoedig maken en de trainingstof moet interessant blijven. Er werden teambesprekingen voor de trainingen ingezet over Dynamic Korfball en er werd vastgesteld met wat voor soort spel we in de zaal verder zouden gaan. Het eerste kampioenschap werd behaald in een megaspannende wedstrijd, zoals jullie wel weten, die ik niet snel zou vergeten. Na het eerste kampioenschap werden individuele plannen opgesteld in gesprek met Oskar om de uitdaging er in te houden, helaas hield dit plan op bij de gesprekken. Het veld ging vervolgens snel en we bleven spelen zoals we het hele jaar al deden, alleen nu met Gaby in plaats van Sjoukje.

En Marc en Oskar hebben het volgehouden een heel jaar lang. Ieder op zijn eigen manier. Marc door zijn aanwezigheid keer op keer, de goed voorziene donderdagavonden en de drive die hij in de groep heeft weten te houden. Os door af en toe met nieuwe ideeën te komen om de uitdaging er in te houden. Verder noemde ik volhouden, omdat we geen makkelijke groep zijn. Er is altijd wel wat te klagen, Oskar praat soms te lang, Marc moet iets minder renoefeningen doen, etc. en dat kregen ze te horen ook. De laatste weken was het enige wat we zelfs wilden doen: partijtje. Dus ja ze hebben het goed volgehouden, hebben ons in de goede sfeer gehouden om dubbel kampioen te kunnen worden en steeds geprobeerd nieuwe dingen bij te brengen. Os en Marc bedankt!! Jullie hebben gezorgd dat er 1e klasse gespeeld kan worden, helaas zonder jullie aan het roer volgend jaar. Marc gaat een nieuw kampioenschap behalen met de selectie, altijd groots blijven denken toch?

Helaas kan ik het niet meer van dichtbij mee maken, want ik vertrek naar het noorden om te studeren. Maar ik wens mijn teamgenootjes die volgend jaar de kans krijgen 1e klasse te gaan spelen en hun nieuwe coaches heel veel succes! Marc wees niet te lief voor de selectieleden, want in die 4 jaar als mijn trainer ben je dat toch wel een beetje meer geworden, lekker laten rennen! Oskar succes in de selectie en zorg dat de treinen op tijd blijven rijden (vooral tussen Utrecht en Den Bosch)!  En Synergo blijf groeien!

Tot ziens!

Mirjam