De one-hander: het perfecte doelpunt!

Na een mooie kampioenswedstrijd met ruim 125 man publiek was nu het doel om zonder een wedstrijd te verliezen. Vandaag was het dan ook de bedoeling een goede wedstrijd te spelen tegen VIKO A1 met een hoop mooie goals. De laatste weken was de A1 erg bezig met het oefenen op mooie goals maken en wat is er nou beter dan een one-hander.

De wedstrijd begon over ongeveer dertig minuten, dus verzamelden we met z’n allen in de kleedkamer voor de voorbespreking. Hier werd ons één ding duidelijk gemaakt. Er moet veel gescoord worden. Er moet geschoten worden op het juiste moment, met de wind mee en van niet te ver. Ook moesten de goals die gemaakt gingen worden mooi zijn.

Toen we 15  minuten in de regen aan het warm lopen waren begon de wedstrijd. Binnen 1 minuut waren er al minstens 5 kansen gecreëerd aan onze kant. Waaronder een prachtige doorbraak van Mirjam, ze kwam langs haar tegenstander en wist bijna de eerste one-hander van de wedstrijd te scoren, het publiek sprong overeind van enthousiasme!

Na een aantal missers kwam Jesse op gang en scoorde een prachtig afstandsschot 1-0. De aanval hierna viel er gelijk weer een goal van Jesse 2-0. Nu was mijn vak aan de beurt om de goals te maken. De goals vielen niet, kansen waren er genoeg alleen ze wouden er niet in. Na een lange aanval kwam Sarah met een goed schot en scoorde de 3-0. Hierop volgde een mooi schot van David waarmee de 4-0 werd bereikt. Na 2 goede schoten van VIKO wisten ze de achterstand te beperken tot 4-2. Gelukkig wisten David en Jeroen er allebei nog een schot in te gooien waardoor de stand op 6-2 kwam. Vlak voor de rust vielen er nog twee goals waardoor we de rust in gingen met 7-3. Na een koude regenachtige eerste helft waren er nog geen one-handers gescoord, helaas..

Na een tactische bespreking van Oskar was iedereen klaar om meer goals te maken in de tweede helft. De openingsgoal van de tweede helft was voor Jeroen met weliswaar een one-hander! Helaas wel onderhands, maar we tellen hem mee. Op dit goal volgden twee goals van VIKO waardoor de stand kwam op 8-5. Na een goede aanval was het aanvalsvak van Synergo sterk aan het uitverdedigen, hierdoor onderschepten ze de bal en Jurriën wist dit te benutten door een mooie kans te creëren, maar wat nu: hij had de perfecte kans voor een one-hander alleen besloot hem met twee handen te nemen. Hij zat wel waardoor de stand kwam te staan op 9-5.

One Hander Synergo A1Na deze goal van Jurriën besloot David een one-hander te scoren en met succes! Een prachtige doorbraak waaruit een bovenhandse one-hander kwam, de stand stond nu op 10-5. Gevolgd door een mooi schot van Jeroen 11-5. Na de volgende aanval van VIKO kwam de heer van David iets te hard in op zijn heer en gaf hier opvolgend een grote mond tegen de scheidsrechter en kreeg een gele kaart. Na deze kaart wist Jesse snel een schot erin te schieten. Helaas scoorde VIKO hierna ook waardoor het 12-6 stond. Na dit goal werd Mirjam eruit gewisseld. Niet omdat ze een matige wedstrijd speelde, maar omdat ze al sinds de donderdag training last had van haar enkel en duim. Jeroen scoorde vervolgens twee prachtige afstandsschoten en Gina een mooie doorloopbal, helaas ook met twee handen. Jammer genoeg scoorde VIKO ook nog twee goals. Het laatste goal van de wedstrijd was een prachtige bal: Jesse onderschepte de bal in de verdediging en wist hem met precisie bijna het gehele veld over te gooien naar David die hem netjes met één hand er in wist te leggen.

Het eindsignaal luidde en met 16-8 was de wedstrijd tegen VIKO beslist. Volgende week zaterdag speelt de A1 tegen Victum A2 die in het afgelopen zaalseizoen 1e klasse speelde. Een pittige pot, maar hopelijk een leuke.