Synergo 1 speelt gelijk tegen DKOD

Vooraf
Na de A1 naar de overwinning te hebben geschreeuwd, was er weinig tijd voor een kampioensfeestje.

fotos1huldiginga1

Synergo 1 sprong direct de auto in, om als de wiedeweerga richting de Utrechtse Heuvelrug te rijden. In het pittoreske Heelsum trad het vlaggenschip van Synergo aan tegen de lokale helden van DKOD. Ook de A1 stelde het feestje nog even uit en vertrok in het kielzog van het eerste ook snel richting Heelsum om voor aanmoediging te zorgen.

Hoewel het kampioenschap voor zowel Synergo en De Korf Ons Doel (DKOD) al buiten bereik was, waren beide ploegen bereid alles te geven voor de tweede plaats in de poule. Aangezien Heelsummers nog over écht gras beschikken en er een grote donkere wolk naderde, beloofde het een pittige wedstrijd te worden.

1e helft
DKOD kwam goed uit de startblokken. Al snel maakt een grote hoosbui zich meester van het veld, met als direct gevolg dat de bal veranderde in een zware spons. Synergo had duidelijk moeite met de glibberige omstandigheden, terwijl het DKOD ogenschijnlijk niet deerde. In beide vakken speelde een heertje in een zwart-oranje shirt dat flink wat doelpuntjes meepakte met mooie acties en zuivere schoten. Ruststand 11-5.

2e helft
Of het de terugkerende zon of de peptalk van de trainer was, is niet duidelijk, maar onze rood-blauwe helden startten de tweede helft zeer goed en wisten de achterstand snel terug te brengen. De Heuvelrugbewoners kregen ook nog een extra klap. Een dame van DKOD liep een nare blessure op. Toen de stand gelijk kwam herpakte DKOD zich, waardoor de wedstrijd een spannend slotstuk tegemoet ging.

De scheidsrechter had een pittige wedstrijd toegewezen gekregen, want beide ploegen namen geen blad voor de mond. In beide ploegen liet een heer zich te veel leiden door de spanning van de wedstrijd, met als gevolg dat de leidsman twee keer een gele kaart moest tonen. Onze aanvoerder, Harm-Jan, liep nog een flinke tand door de lip op in het heetst van de strijd. Even leek Synergo er met de punten vandoor te gaan, maar in de laatste minuut prikte DKOD er nog knap een in. De wedstrijd eindigde in 16-16.

S

Achteraf
Hoewel Synergo niet scherp aan de wedstrijd begon, heeft het zeer veel Veerkracht getoond. “We speelden de tweede helft 200 keer beter”, aldus hoofdtrainer Marc Verhoeven. Een gelijkspel lijkt gerechtvaardigd, omdat beide ploegen een lange periode van de wedstrijd domineerden.

Met deze uitslag is er nog veel mogelijk in de plaatsen 2 t/m 5 in de competitie. Zondag 10 mei kunnen jullie de helden van Synergo weer thuis zien schitteren. Dan zullen zij strijden tegen nóg een concurrent voor de tweede plaats: Steeds Hooger. Komt dat zien!