AS zaterdag kampioenswedstrijd A1 12:00 uur!

Wederom een beslissende wedstrijd tegen Viking A1Afgelopen zaterdag verzamelde de A1 rond dezelfde tijd als de E-tjes om vervolgens fris en fruitig om 11:00 de wedstrijd te starten op het oh zo mooie sportcomplex in Wijk bij Duurstede. Net zoals in de zaal speelden we tegen Viking A1 een zeer belangrijke uitwedstrijd voor het kampioenschap en net zoals toen stonden zij tweede, maar nu echter 5 punten onder ons in plaats van 2.In een koude container (gelukkig was er nu wel licht) besprak Marc, ditmaal helaas niet vergezeld door coach Oskar, de belangrijkste aanwijzingen voor de wedstrijd: fel starten, laten zien dat je de beste bent, bij elkaar komen als het niet lekker loopt in het vak en op de juiste manier de rollen verdelen. Gekleed in onze fluoriserende oranje shirtjes liepen we warm en schoten we in. Met goede moed, die we zeker te danken hadden aan de toppertjes Rik en Sjoerd die in alle vroegte met ons mee kwamen om ons te supporten, begonnen we de wedstrijd.

Erg soepel verliep het echter niet. Vrij snel kregen we een goal tegen en het duurde een eeuwigheid voordat de 1-2 viel. Aan beide kanten vielen er belachelijk weinig goals. Na de vakwissel bij de 2-2 (na zo’n 20 minuten…) veranderde dit gelukkig; het andere vak had veel minder moeite met aanvallen en zo gooiden Jeroen en David voor rust er nog 2 in. Inderdaad, in de rust stond het 2-4. Niet bepaald een spektakel te noemen dus…

Terecht zei meneer de trainer in de rust dat de werklust ver te zoeken was. We moesten meer rennen, het de tegenstander lastiger maken, kortom een schepje erbovenop doen. De eerste aanval van de tweede helft was gelijk succesvol; een schot van Jesse bracht ons op 2-5. Daarop volgde de 3-6 door strafworpen aan beide kanten. Viking liep in tot 6-6 en de wedstrijd leek te kantelen. Ondertussen was Mirjam erin gekomen voor mij. Ruth en Gaby redden de A1 uit de brand met een omdraaiballetje en een doorloopbal, de eerste goal van Gaby voor Synergo. Met een enorme uitslag van maar liefst 7-8 kwam de wedstrijd tot een eind. Synergo wist voor de tweede keer de twee punten vanaf Viking mee naar huis te nemen, maar wat scheelde het weinig…

Deze overwinning betekent dat we 7 punten losstaan en dus aanstaande zaterdag kampioen kunnen worden in de tweede klasse! Kom dus vooral allemaal kijken als wij om 12:00 op het glorieuze Synergoveld spelen tegen SKF A3, een club waar Oskar natuurlijk zowat een celebrity is, want we hebben jullie support hard nodig! We hopen dat net als in de zaal er weer 150 man ons komt toeschreeuwen!

Bekijk de foto’s van deze wedstrijd online!