De Scheidscie blikt terug

Het veld komt eraan! Tijd voor een korte update van het scheidsrechtersfront, waarin we kort terugblikken op de zaalperiode.

Wat ging er goed?

Het ging eigenlijk best goed, dit zaalseizoen! In het kort:

  • De indeling van de scheidsrechters leidde doorgaans tot weinig problemen.
  • De begeleiding, die tussen 9:00 en 11:00 aanwezig was voor alle mensen die voor het eerst floten, werd als zeer prettig ervaren.
  • Verreweg de meeste scheidsrechters gaan de uitdaging aan om te fluiten (dat wil zeggen: ze komen!)
  • Als er geruild wordt, ontvangen wij als commissie daar veelal een reactie van, zodat we het programma up-to-date kunnen houden
  • De spelregeluitleg die we aan de A en B gaven, werd als leuk en leerzaam ervaren. We zullen hem herhalen.

Dank aan allen die de begeleiding mogelijk gemaakt hebben. En dank aan degenen die bereid waren in te vallen als scheidsrechter.

De Foeterende Fluit en de Stotterende Stopwatch

Zou zó een titel van een nieuwe Suske en Wiske kunnen zijn. Helaas. De fluitjes verdwenen nogal eens uit de zaal en de stopwatches raakten… overbelast of vielen op de grond. Dat fluitjes verdwijnen is nieuw en verdient enige verbetering. De vraag is even hoe. Daarover gaan we in beraad. Suggesties zijn natuurlijk welkom!

En nu.. blikken we vast eventjes vooruit.

Wanneer weet ik of ik fluit?

Zoals gezegd: we gaan weer naar buiten! De eerste competitiewedstrijden zijn 28 maart. Voor die tijd zal de scheidsrechterscoördinator het wedstrijdprogramma voorzien van de namen van de scheidsrechters – voor de rest van het seizoen. Je vindt je naam dan achter een wedstrijd bij het complete wedstrijdprogramma. Je kunt dus al vrij snel zien of je bent ingedeeld!

Daarnaast krijg je in de week voordat je gaat fluiten, tweemaal een e-mailtje met de wedstrijdgegevens en wat logistieke informatie. Ook zit er die mail een link met daarin een extra spelregeluitleg voor E- en F-teams.

Heb je nog vragen over de gang van zaken of wil je iets kwijt? Mail naar scheidsrechterscommissie@synergo.nl.

Namens de scheidsrechterscommissie,

Esther-Synergo_portret

 

 

 

Esther van der Hei
Voorzitter Scheidsrechterscommissie