3e speelronde D/E/F: 88 x raak!

De 3e speelronde in de zaal bracht alle E-teams, 2 D-teams en de F1 in het veld. Langzaam maar zeker zien we in het spel de dingen terug komen die we tijdens de training leren. Soms is dat in de uitslag moeilijk terug te zien, maar wie alle wedstrijden volgt ziet het aan de manier waarop de kinderen spelen.

D-teams

De D1 won thuis met 10-2 van Dalto D3. Het krachtsverschil was groot en daarmee de uitdaging wat minder. Over 2 weken wacht een spannender wedstrijd tegen Fortissimo D2. Bij de D4 scoorde Olaf een beauty van een doelpunt. Helaas was het wel het enige doelpunt. Animo won met 6-1. Ons zwakke punt was het opbrengen van de bal van verdediging naar aanval. Van iedere 3 onderscheppingen kwamen er maar 2 naar het aanvalsvak. Wat te slordig en gehaast. Het is goed dat we nu ook meer trainen op vrijlopen in de aanval, want dat lukt nog te weinig. Rosa en Roxy speelden een prima wedstrijd, terwijl Wouter Kap (E5) een puike invalbeurt had.

E-teams

Voor een paar teams was het dit weekend erg spannend. De E1 was team van de week en mocht met het eerste oplopen. Maar vooraf zat Rens vooral vol van zijn net gespeelde eigen wedstrijd. Op het nippertje gewonnen met 8-9 van RDZ E1. ‘En iedereen heeft gescoord!’, aldus Rens. En dan smaakt de overwinning toch beter. Een bijzonder moment bij de E2. Daar maakte Sven zijn debuut in een E-wedstrijd. ‘s-Ochtends speelde hij nog bij de F1, nu mocht hij samen met zijn zus Ilse tegen Tiel ’72 E1 spelen. De wedstrijd werd verloren met 19-2, maar Sven deed het heel goed. Zo goed dat zijn tegenstander na afloop zelfs klaagde dat Sven zo snel was. Alle kinderen hadden echter moeite met de lengte bij Tiel ’72. Superspannend was het ook bij de E3 tegen DOS (W) E2. We schakelden niet snel genoeg over van aanvallen naar verdedigen, waardoor we regelmatig een stapje te laat waren. Uiteindelijk hielden beide teams elkaar precies in evenwicht, ook qua aantal doelpogingen en keren verdedigd schieten. Die getallen houden we nu voor alle E-teams bij, om te kijken of we de komende maanden leren. Einduitslag9-9. Synergo E4 had weinig moeite met Sparta E5. Het werd 14-0. Volgens trainer Sander Ha hielden we de O doordat er erg goed op de bal werd verdedigd. Goed was ook dat iedereen scoorde! Wat Sander meeneemt naar de volgende training: er werd vaak verdedigd geschoten en we verloren de bal nog wel eens door slordig te passen. De E5 verloor met 2-14 van DOC E1. De E6 liet ook dit weekend weer zien hoe leuk 4korfball is, met snel en doeltreffend spel werd gewonnen van HKC E5: 2-16. Daarmee is het een van de 4 E-teams die nog op een gemiddelde van meer dan 10 punten per wedstrijd zitten. Terwijl vorig jaar in achttallen de score vaak niet boven de 3 lag. De kinderen van de E7 verloren op het veld nog veel, maar trainden hard door. En vaak wel 2 x per week. Dat is nu terug te zien, al 2 x werd gewonnen. Dit weekend was het team uit te sterk voor Spirit E5 met maar liefst 3-13. Ook de E8 speelde een verdienstelijke wedstrijd. De kinderen hadden er veel plezier in en wonnen met 6-2 van Fortissimo E4.

F

Bij de F speelde alleen de F1. Omdat iedereen tegen iedereen mag spelen en verdedigd schieten niet meer bestaat, kan iedereen lekker veel rennen en schieten. Ook hier dus veel doelpunten. In een spannende wedstrijd werd met 6-8 verloren van Victum F2. Hun geheime wapen was een lang jongetje, waar onze snelheid het uiteindelijk tegen aflegde.