3e Overwinning op rij voor A1

Afgelopen zaterdag was het tijd voor alweer de derde competitiewedstrijd van de A1, ditmaal tegen medekoploper Viking A1.

Van tevoren liep alles z’n gangetje; er werden vakafspraken gemaakt en na een motiverende voorbespreking was het team collectief aan het warmlopen en inschieten in de oranje, bijna lichtgevende, inschietshirtjes. En wat stonden er al veel mensen aan de kant! Zo’n grote menigte zorgde ervoor dat we nog meer ons best gingen doen.

David tegen Viking A1
Na het startfluitje begonnen we fel en geconcentreerd. Vooral de eerste 10 minuten werd de tegenstander zowat weggespeeld en kwam de A1 op een voorsprong van 5-0 door achtereenvolgens een vrije bal en een schot van Sjoukje, twee schoten van Jeroen en met alweer een mooi schot scoorde Sjoukje onder luid gejoel van haar E-tjes haar derde goal van de wedstrijd. Toen werd het lastiger; in de aanval van Synergo wilde de bal er maar niet in, waardoor Viking kon uitlopen tot een 5-3 door twee schoten en een vrije bal erin te mikken. Natuurlijk gaven we onze voorsprong niet zomaar weg en reageerde David met een fraaie korte kans.

Na ook een korte kans aan de kant van Viking en een strafworp van Jeroen gingen we met 7-4 de rust in. Na de problemen vast te hebben gelegd, wisten we hoe we de wedstrijd konden winnen. Het eerste kwartier van de tweede helft hielden we het echter nog spannend. Twee goals tegen en het verschil was nog maar één punt. Jesse scoorde een prachtige doorloopbal, Jeroen een heel, heeeel ver schot en het was 9-6.

a2

Toen de gouden wissel: de fantastische Ruth kwam er in voor mij. Jeroen, die eerst zijn vijfde schot loste, veroorzaakte daarna een strafworp. De nemer daarvan mocht wel drie keer een poging nemen want bij de eerste keer, die overigens mis was, riep Jeroen iets en bij de tweede keer, die ook mis was, tikte hij hem daarna uit de handen. De derde zat er dan wel in. Derde keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen.

Na de 10-7 ging het hard, of beter, ging Synergo hard: Schot van Jesse, schot van Mirjam, schot van Jeroen, schot van David en als kers op de taart een strafworp van Jesse. 5 goals oftewel 15-7! Gaan we dan weer de 18 halen? Helaas niet, we kregen een doorloopbal tegen en de eindstand werd 15-8. Weer de winst!!! Daarvoor willen we iedereen bedanken die is komen kijken en voor ons heeft gejuicht! Zo’n groot publiek ( ruim 70 man ) maakt het voor ons nog leuker om te spelen!