De eerste belevenissen van Synergo 10

Het korfbalseizoen is weer begonnen. Een nieuw seizoen, nieuwe teams, nieuwe trainer. Trainer? Ja, voor S10 en S11 begon dit seizoen extra goed!

Drie weken geleden ontmoetten wij op het trainingsveld Klaas. In ieder geval tot de zaal geeft hij iedere woensdagavond een uurtje training aan S10 en S11. Hartstikke fijn en wat mij betreft een eervolle vermelding waard, want vaste trainers zijn spaarzaam.

Synergo 10 bestaat dit jaar uit captain Ewoud, Casper, Joram, Karel, Stefan, Miranda, Marieke, Leonie, Jokelyn, Raquel en Anne. We zijn vastbesloten om er een sportief, succesvol en gezellig seizoen van te maken. Hier volgt een greep uit de eerste belevenissen van Synergo 10 op en rond het korfbalveld.

De eerste trainingen onder leiding van trainer Klaas zijn achter de rug.  De eerste scheidsrechtersbeurt binnen S10 is overgenomen in ruil voor een zelfgebakken taart: mogelijk leidt het fenomeen scheidsrechtersbeurt dus niet alleen tot de aanwezigheid van voldoende scheidsrechters, maar ook tot een handel in allerlei zelfgebakken lekkernijen (win-win). De eerste kantinediensten zijn gedraaid, de eerste biertjes verorberd en de eerste danspasjes gemaakt op het openingsfeest. De eerste thuiswedstrijd is verloren en daar hebben we het verder niet meer over. De eerste uitwedstrijd – in het zonovergoten Geldermalsen – wonnen we wel. Over deze wedstrijd is naast de prettige einduitslag van 5-13 in het voordeel van S10, ook nog het vermelden waard dat het ons duidelijk is geworden waarom palen normaal gesproken vast staan in het veld. De vrienden van Animo passen zich graag aan aan de tegenstander en besloten de nieuwe, kleinere veldafmetingen te hanteren. Aangezien het veld in Geldermalsen hier nog níet op is aangepast, korfbalden we met losse lijnen én losse palen. En al snel kieperde, na wat onschuldig duw- en trekwerk, de paal met voetstuk en al omver. Gelukkig stond er niemand onder. De eerste blessures zijn ons tot nu toe bespaard gebleven!

Anne