Schoolkorfbaltoernooi 2014: groep 3&4!

De weken zijn voorbij gevlogen en aanstaande vrijdag 23 mei is het al weer zover: deel twee van het schoolkorfbaltoernooi, dit keer voor de leerlingen van groep 3 en 4 van de Utrechtse basisscholen.

Training
Afgelopen vrijdag 16 mei was het eerste voorproefje. Leerlingen uit groep 3 en 4 konden bij Synergo nog een keertje komen trainen om zich goed voor te bereiden op het toernooi. Dit jaar moesten wij het materiaal voor het toernooi van groep 3 en 4 voor het eerst ophalen in twee sporthallen en ervoor zorgen dat het voor de training al bij Synergo was.  Want ja, meer dan 120 kinderen die willen trainen, daarvoor heeft ook Synergo niet voldoende materiaal beschikbaar. Gelukkig stond er vrijdag met hulp van Stefan (stagiair bij Manouk) en Sem (ROC-student)  voldoende materiaal op het veld (20 korfbalpalen en ballen) om alle kinderen te leren schieten, samenspelen en goed te vangen en gooien. Het was druk, maar ook erg gezellig!

korfballers

Compliment
Een groot compliment aan alle trainers die afgelopen vrijdag vol enthousiasme de kinderen training hebben gegeven. Super bedankt: Sem, Luuk, Myrre, Louise, Roos (allen C1), Abby, Sophie, Joyce (B2), Cherique, Sjanne, Jitske, Abdeslam, Gina (B1), Floor, Jort (A2), Wytske, Joke, Rudolf (Recreanten), Suzanne, Kevin (Senioren) en ouders (Hans en Petra, tevens JTC) en natuurlijk Stefan en Sem van het ROC. Top dat jullie er allemaal waren! Jari natuurlijk ook bedankt voor alle goede zorgen achter de bar!

Toernooi vrijdag 23 mei (15.30-19.30 uur)
Een nieuw record! Maar liefst 62 teams hebben zich ingeschreven voor het toernooi. Het enthousiasme op de scholen voor ons jaarlijkse toernooi groeit en groeit. Dit is een groot compliment voor onze vereniging. Het toernooi is beroemd vanwege de overheerlijke pannenkoeken die ieder jaar weer door ouders en leden worden gebakken, een goede organisatie en staat vooral ook bekend als een sportief en gezellig toernooi. Het zal een gekrioel worden van kinderen, ouders, leerkrachten, begeleiders, opa’s en oma’s en natuurlijk alle vrijwilligers van Synergo. Wij hebben er heel veel  zin in. Op het weer hebben wij niet veel invloed, maar het ziet er voor de vrijdag goed uit.

Kom allemaal kijken! Ben je nog nooit wezen kijken, doe dit dan nu en kom ons helpen! Het is erg leuk en wij kunnen altijd  hulp gebruiken.

Schoolkorfbalcommissie Synergo,
Elise, Lizzie, Marieke en Ineke