Terugblik Schoolkorfbal 11 april

Organisator Ineke blikt terug op een zeer geslaagd schoolkorfbaltoernooi.

Start van de dag
Eindelijk was het dan zover. Na maandenlange voorbereiding was de dag aangebroken. Wij waren al vroeg uit de veren. De hele week was het al spannend. Hoe zou het weer zijn? Zou het droog zijn? Een gezonde spanning zullen wij maar zeggen. We hadden al zoveel mooi weer gehad, dus wij hielden ons hart een beetje vast. Eerst maar buienradar raadplegen en vervolgens de weersverwachting voor Utrecht. Gelukkig: het zou de hele dag droog blijven en af en toe zou er een zonnetje schijnen. Dat was net wat wij nodig hadden! Om 12.00 uur begonnen wij met het uitleggen van de velden. Dit is altijd weer een puzzel en het levert leuke discussies op hoe de velden neer te leggen. Jan Willem Wind en Ron van Vliet wil ik hierbij super bedanken voor hun hulp. Leuk om te zien was dat er echt een nieuw duo ontstond met dezelfde discussies als andere jaren toen George Engels altijd van de partij was om de velden samen met Jan Willem uit te leggen. Ik weet niet aan wie het ligt, Jan Willem…

Rond 15.00 uur waren wij er klaar voor en dat was maar goed ook, want de eerste kinderen meldden zich al. Het ging daarna in een stroomversnelling. Om 15.50 was het veld helemaal vol en hadden de meeste teams zich aangemeld. Exact om 16.00 uur begonnen de wedstrijden. Een hele prestatie om op tijd te starten met zoveel teams. Dit kan ook alleen als iedereen op tijd aanwezig is. Een compliment aan alle vrijwilligers is dan ook op zijn plaats.

Was het druk?
Ja, dat was het zeker. Echt alle parkeerplaatsen in de omgeving van ons veld waren vol en wat een fietsen!

fitesen

En wat een hoop kinderen!

SKT1

SKT2

Toernooi
De wedstrijden waren leuk en sportief! Er werd ook echt gestreden voor de beker en dit was te merken. Na een aantal ronden te hebben gespeeld, werd het ook steeds drukker aan de wedstrijdtafel, want ja, daar werden de punten driftig geteld door Marieke, Lizzie en Ingrid. Het is altijd weer een hele klus om met allemaal kinderen om je heen ook nog goed te tellen. Sjoukje en Ruth haalden tijdens het toernooi alle uitslagen steeds voor ons op. Top, meiden! Het werd steeds spannender, want ja wie zouden er door mogen naar de halve finale?

Er werd druk gecoacht door de begeleiders van de diverse teams. Of de spelers ook altijd luisterden?

SKT3

Op de velden werden de teams ook druk aangemoedigd. Ook dit jaar waren er weer scholen met diverse spandoeken. Heel leuk!

SKT4

Nadat alle wedstrijdpunten waren geteld konden wij om 19.45 uur de halve finales gaan spelen en om 20.10 uur de finales.

Pannenkoeken eten
Tussen de wedstrijden door konden de kinderen een heerlijke pannenkoek halen in de kantine, waar o.a. Ali Harskamp, Frances Koster, Gerard van Vliet en Ron van Vliet werkelijk handen te kort kwamen. Wat een drukte, maar het was smullen! Hierbij willen wij namens alle kinderen de pannenkoekenbakkers bedanken voor de heerlijke pannenkoeken.

SKT5

Finales
Bij groep 8 werd er gestreden om de beker en een plekje op het Provinciaal toernooi, op zaterdag 31 mei bij Tweemaal Zes in Maartensdijk. De wedstrijd ging tussen Cleophas 1 en OBS De Koekoek 2, onder begeleiding van Peter Kalisvaart. Het werd een spannende strijd, waarbij het na de reguliere speeltijd 0-0 stond. Cleophas 1 won de strafworpenreeks met 3-2, waardoor de Cleophas op zaterdag 31 mei zal gaan strijden voor het kampioenschap van de provincie Utrecht. Heel veel succes en wij komen jullie zeker aanmoedigen!

Bij groep 7 ging de finalewedstrijd  tussen Wittevrouwen 2 en GBS De Wissel 2, onder begeleiding van Rudolf Hoogenveen. Ook hier was het spannend! De wedstrijd werd pas vlak voor tijd beslist. GBS De Wissel 2 won met 1-2. Gefeliciteerd!

Bij groep 6 streden de De Fakkel 3 en Wittevrouwen 3 onder begeleiding van Freek van Gorp. De Fakkel heeft gestreden, maar helaas was Wittevrouwen 3 iets te sterk. Zij wonnen deze finale met 0-3 en mogen evenals Cleophas 1 bij groep 8, naar het Provinciaal toernooi op zaterdag 31 mei. Op het Provinciaal toernooi speelt groep 6 1-vaks korfbal. Wittevrouwen heeft hier vorig jaar al ervaring mee opgedaan en heeft toen zelfs het landelijk schoolkorfbaltoernooi gehaald! Zou het hen dit jaar weer lukken? Kom hen aanmoedigen op zaterdag 31 mei bij Tweemaal Zes in Maartensdijk.

Bij groep 5 ging de finale tussen De Regenboog 7 en Dr. Bosschool 6, onder begeleiding van Kevin van der Heide. Dit was een finale! Erg spannend en er gebeurde van alles. Zo scoorde iemand die vanuit de verdediging snel naar de aanval was gelopen. Het was even chaotisch! Nadat alle kinderen weer in het juiste vak stonden, kon de wedstrijd worden vervolgd. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1. Uiteindelijk won De Regenboog 7 de strafworpenreeks met 1-0.

Na afloop
Prijsuitreiking en dan opruimen! In een snel treinvaart werd het hele terrein opgeruimd door alle vrijwilligers. Het was geweldig om te zien hoe iedereen mee heeft geholpen om dit toernooi te laten slagen. Ouders van de E4 super bedankt dat jullie er waren om schoon te maken! Regien: jouw soep was weer heerlijk! Wij hebben er met z’n allen van gesmuld.

SKT6

Natuurlijk willen wij alle vrijwilligers van Synergo (scheidsrechters, barmensen, geluid, begeleiders, pannenkoekenbakkers, pannenkoeken-uitdelers, de EHBO, materiaal ophalers en terugbrengers, trainers, vuilnis wegbrengers, ROC-studenten, snoepverkopers en patatbakkers etc.) bedanken, want zonder jullie kunnen wij dit toernooi niet organiseren. Deze week is het even bijkomen en dan gaan wij weer vol aan de gang voor het toernooi van groep 3 en 4. De training voor deze groepen is op vrijdag 16 mei van 18.00 – 19.00 uur en het toernooi is op vrijdag 23 mei!

Schoolkorfbalcommissie Synergo,
Elise, Lizzie, Marieke en Ineke