Alcoholbeleid Synergo

Met ingang van 1 januari 2014 zijn de regels omtrent alcoholgebruik veranderd. De leeftijd voor het nuttigen van alcohol zijn verhoogd van 16 naar 18 jaar. Wij als vereniging vinden het van groot belang dat deze regel binnen Synergo gehandhaafd wordt!

Mochten wij een controle krijgen en een jeugdlid onder de 18 nuttigt alcohol dan krijgt Synergo een hoge boete!

Wat houdt dit concreet in:

Er is een grotere groep jongeren die geen alcohol mag nuttigen. Dit geldt voor alle dagen en alle tijdstippen van de week!

  • Jeugdleden die wel ouder zijn dan 18 mogen alcohol bestellen maar alleen voor zichzelf en andere 18+ ers.
  • Van de A-jeugd die alcohol zouden willen nuttigen wordt verwacht dat zij hun legitimatiebewijs ten alle tijden bij zich hebben.
  • Doordeweeks, als er geen bardienst is, zal er een sociale controle vanuit de vereniging moeten plaatsvinden. Als je als senior een jeugdlid ziet waarvan je twijfelt of deze wel 18+ is dan ligt er een ledenlijst bij de telefoon waarop je het kan controleren. Vanuit het vorige punt mag je het jeugdlid ook om zijn legitimatie vragen.
  • Tijdens feestjes en activiteiten zal er een bandjes-systeem worden gehandhaafd. Jeugdleden uit de A die 18+ zijn krijgen een bandje. Deze zal door het jeugdlid getoond moeten worden als zij alcohol willen bestellen. Zonder bandje geen alcohol! Ook hierbij geldt dat het jeugdlid alleen voor 18+ jeugd mag meenemen! Toezicht hierop vanuit de vereniging is weer gewenst!

 

Het is duidelijk dat het alcoholbeleid een verantwoordelijkheid met zich meebrengt die wij als gehele vereniging moet dragen! Wij hopen dan ook op jullie medewerking!

Groeten namens bestuur en kantinecommissie,
Dennis.

 

 

Zie ook: