S1 bijna veilig na zege op Sporting West

Synergo 1 won zondag overtuigend van Sporting West en verlengt daardoor zeer waarschijnlijk zijn verblijf in de tweede klasse met minimaal een jaar.

Na de belangrijke overwinning tegen ADOS vorige week, kon Synergo 1 zondag in eigen sporthal een tweede belangrijke stap zetten in de richting van handhaving. Sporting West uit Amsterdam had bij aanvang van de wedstrijd twee punten minder dan Synergo.

Waar het eerste duel tegen de Amsterdammers nog jammerlijk verloren ging, had Synergo ditmaal de touwtjes stevig in handen. Vlak na rust bouwde Synergo de voorsprong uit naar zes punten. Daarna werd het eigenlijk nooit echt meer een wedstrijd. Synergo speelde de wedstrijd eenvoudig uit en won afgetekend met 17-12.

Door de zege staat Synergo nu op de derde plaats met 12 punten uit 11 duels. De achterstand op de koplopers Ready (2e plaats – 17 punten) en ALO (1e plaats – 18 punten) is echter onoverbrugbaar. Daar staat tegenover dat het gat met de zevende (en degradatie)plaats nu, met nog drie duels te gaan, vijf punten is geworden. Er moeten wonderen gebeuren wil Synergo daar nog terechtkomen. Een knappe prestatie van Alex Ligt en zijn team!

Synergo 4 en 2 maakten er zondag spannende wedstrijden van. Beide ploegen kwamen in de slotminuut terug van een achterstand om te eindigen op 15-15. Synergo 4 blijft volop in de race voor het kampioenschap, waar Synergo 2 nog echt wel een paar punten nodig heeft om zich te kunnen handhaven.

Nog het vermelden waard nieuws vanuit de jongste jeugd. Onze F1 speelde in een heuse topper tegen De Meeuwen F1 met 8-8 gelijk. Het betekende het eerste puntverlies voor onze F1 deze zaalcompetitie, maar daar staat tegenover dat de F1 de 100-doelpuntengrens wel heeft bereikt. Na 9 (!) wedstrijden staat de teller op 102 (!) doelpunten. Een knap gemiddelde van 11,3 doelpunten per wedstrijd en dat in 40 minuten!

Volgende week nieuwe kansen en natuurlijk het vrijwilligersfeest!