De strafworpencompetitie is weer begonnen

Zondag 18 augustus was het zover: de selectie had de eerste oefenwedstrijden van het seizoen. En hiermee hebben zij de eerste kansen om in de Synergo-strafworpencompetitie te belanden.

Voor de nieuwe mensen (welkom!) onder ons; Synergo heeft een eigen strafworpencompetitie. Wie scoort in de (competitie)wedstrijden de meeste strafworpen van Synergo? En wie mist er het meeste? Wie heeft er het beste percentage? En wie het slechtste percentage? Aan het einde van het seizoen krijgen de winnaars een prijs.

Strafworpprijs_uitsnedeMogelijk voor iedereen

Ieder Synergo-lid dat voor Synergo een strafworp neemt, doet in principe mee. Van de F’jes tot en met de selectie. Tijdens competitie- én oefenwedstrijden. De strafworpen in de rust bij de jongste jeugd tellen niet mee.

Hoewel veel mensen het me nog wel eens vragen; strafworpen tijdens trainingspartijtjes tellen natuurlijk niet mee.

Kansen!

Je krijgt als strafworpnemer dé kans om even lekker op te scheppen dat je hem zo prachtig nam. Maar eventueel ook om te vertellen waarom het mis ging, waar je aan moest denken en waar het aan lag (of aan wie).

Iedereen die een strafworp neemt of als (strafworp)toeschouwer/ -teamgenoot een strafworp gezien heeft, mag de strafworp melden. Liefst voorzien van een korte uitleg! Mis of raak, dat maakt natuurlijk niet uit voor het verhaal…

balEn hoe begon 2013-2014?

Harryt (1-0) opende de strafworpencompetitie van 2013-2014 met de eerste stip van het Synergo-seizoen. Helaas stuiterde zijn bal op de achterkant van de korf. Met name teamgenoot en prijswinnaar ‘meest gemist 2012-2013’ Fabian kon dit wel waarderen.

Toen Harm Jan (1-0) ging staan voor zijn strafworp, vroeg ik me af of zijn team-/vakgenoten hem vooraf verteld hebben dat een strafworp nemen binnen Synergo niet zomaar een strafworp nemen is. Maar achteraf vertelde hij me dat hij al op de site had gelezen van de strafworpencompetitie: ‘Dit voerde de druk wel op. Jammer dat-ie mis was.’

Raak!

Bij de strafworp van Ilse B. (1-1) gebeurde er iets leuks. Vakgenoten Dirk en Fabian draaiden wat rond de korf en maakten een wegtrekkende beweging. Ilse pakte daarom de bal en nam hem direct. Het leek erop alsof ze niet eens wachtte op het fluitje. ‘Ja, zo neem ik ze altijd. Niet moeilijk doen’, was haar reactie. Je staat daarmee in de top-100%, gefeliciteerd!

En Jesse mailde ook dat hij zijn strafworp gescoord had in de oefenwedstrijd donderdag: ‘Wonder boven wonder, hij zat erin!’. Gefeliciteerd met je notering in de top-100%!

Tobbers en toppers

De tob-0% De top-100%
1. Harm Jan (S1/2) 1-0 1. Jesse (A1) 1-1
1. Harryt (S1/2) 1-0 1. Ilse B. (S1/2) 1-1

Strafworpen_topDoorgeven

Heb je een strafworp gezien? Of staat je naam en/of strafworp met je verhaal niet in het (week)overzicht?

Meld de strafworpen bij sanderhofman@ziggo.nl (06-46658392)!

Ik hoop dat iedereen weer zoveel mogelijk strafworpen meldt. Ik probeer aan het begin van de week de strafworpen van het weekeinde verwerkt te hebben, met een stukje tekst over de belevenissen van de strafworpnemers of -kijkers.

Wil je ook Synergo-strafworp-held worden? Blijf strafworpen nemen en vooral doorgeven. Van jezelf (leuk!), maar ook van anderen (nog leuker)!

Sander.

 

 

Meer informatie

Overzicht strafworpencompetitie
Eindklassement seizoen 2012-2013

 

 

Zie ook:

Marcel J. dubbele strafworpenwinnaar: top-100% en ‘meest gescoord’
Eindklassement strafworpencompetitie seizoen 2012 – 2013