Selectie wint ook van Nova

Zondag was het alweer tijd voor de tweede oefenwedstrijd van Synergo 1 en 2. Tegenstander was Nova uit Bilthoven.

Dinsdag heeft Alex de (voorlopige) samenstelling van Synergo 1 bekendgemaakt. In ons eerste starten dit jaar zes bekende en twee nieuwe gezichten. Marcel, Dirk, Fabian, Floor, Annette en Ilse worden dit jaar vergezeld door Lizzie en Harm-Jan (overgekomen van DOS’46 uit Nijeveen).

De beurt was zondag natuurlijk eerst aan het tweede, dat dit jaar ook de nodige nieuwkomers mag verwelkomen. Zoveel dat de auteur niet helemaal zeker meer weet waar iedereen vandaan is gekomen. Het tweede bestaat dit jaar uit Harryt, Dennis, Ale (overgekomen van Dalto), Wouter (overgekomen van Hebbes), Oskar, Jantine (overgekomen van De Parabool?), Anke (jaartje rustig aan gedaan), Marjolein, Eva en Regina (overgekomen van Hebbes?).

Het tweede begon matig aan de wedstrijd tegen Nova 2. Alle verschillende speelstijlen waren logischerwijs nog niet helemaal op elkaar afgestemd. Bij rust stond er dan ook een teleurstellende 5-3 op het scorebord. De tweede helft was echter nog niet begonnen of de rollen waren omgedraaid. Onder leiding van de messcherpe Harryt draaide het tweede in enkele minuten de 5-3 achterstand om in een 5-7 voorsprong. Waar een avondje bankhangen wel niet toe kan leiden, Harryt! Daarna kwam de overwinning eigenlijk niet meer in gevaar. Rudolf floot af bij 9-12.

Het eerste trof in Nova een ploeg die de afgelopen jaren toch behoorlijk sterk was. In de eerste helft ging het dan ook behoorlijk gelijk op. Maar naar mate de tweede helft vorderde, nam het nieuwe eerste toch behoorlijk afstand. De eindstand was 11-18. Dat is mooie opsteker voor de nieuwe hoofdtrainer Alex Ligt, die naast de positieve punten ook gelukkig nog de nodige verbeterpunten zag.

Zo verloopt de voorbereiding voor de selectie tot op heden bijna vlekkeloos. Volgende week is de selectie weer op het Synergoveld te bewonderen. Dan speelt 1 om 13.00 uur tegen Velocitas uit Leiderdorp. Dat is mooie uitdaging, want de ploeg uit Leiderdorp speelde vorig jaar nog in de eerste klasse.