Koudddd voor Synergo 5

Zaterdag 30 maart had Synergo 5 de twijfelachtige eer om de 2e helft van de veldcompetitie te openen.

Daar waar vrijwel alle oefenwedstrijden waren geannuleerd vanwege de lage temperaturen en de rayonhoofden weer bij elkaar wilden komen, maakten wij ons op om naar Wijk bij Duurstede te vertrekken.

Als je het aan het 5e vraagt is het altijd slecht weer bij Viking. Onze wedstrijd in oktober werd na 26 minuten gestaakt omdat het veld zeer slecht en vooral heel erg nat was. Dit keer mochten we die wedstrijd inhalen met een gevoelstemperatuur van -13 graden en er stond een koude gure wind over het open veld.

Alles uit, en toch ook aan

Toen de scheidsrechter floot, moesten we er aan geloven; truien, handschoenen en mutsen gingen uit en de wedstrijd ging van start. Door de enorme windvlagen en de koude handen was goed gooien en vangen al een hele klus. Het zal dan ook niemand verbazen dat dit weinig met korfbal te maken had en er weinig gescoord werd. Met een stand van 2-2 gingen we de rust in.

Het werkt!

Waar Synergo zich in de rust gewarmd had aan de thee en er weer hard voor werkte, bleken de Vikingen minder goed tegen de kou te kunnen dan hun naam deed vermoeden. Door de wind waren afstandsschoten moeilijk dus verdedigden we vooral de korte kansen en doorloopballen en dit had het gewenste effect, slechts 1 doelpunt tegen in de 2e helft. Zelf wisten we met veel moeite nog 4 doelpunten te maken waardoor de eindstand uit kwam op 3-6 en dus 2 winstpunten voor Synergo.

Die 2 punten maakten een hoop goed en in de kantine genoten we van thee, warme chocolademelk en vervolgens een lekkere lange douche.