A1: Kampioenen!

Een heel seizoen lang alles op één wedstrijd na verliezen. De ploeg, die boven je staat, wint alles. Op de twee laatste wedstrijden na… Met nog één thuiswedstrijd te gaan tegen Viko en een uitwedstrijd tegen Fortissimo, lagen er nog zeker kansen!

Na een niet heel denderend veldseizoen in de tweede klasse, gingen we de zaal in. Daar gingen we derde klasse spelen. De oefenwedstrijden in de zaal begonnen goed, we wonnen! En toen we ook de echte, belangrijke wedstrijden gingen winnen, kregen we allemaal weer wat vertrouwen. Het eerste deel van het (zaal)seizoen ging voorbij, één wedstrijd verloren (met één punt verschil in de laatste minuut) en de rest gewonnen. Allemaal hoopten wij dat we de volgende keer tegen Viko zouden winnen. Na de kerstvakantie waren er nog een aantal veel te spannende wedstrijden, die we nipt wonnen. Ook de druk werd steeds hoger, we konden niet meer verliezen!!

Zaterdag twee maart
En dan kom je in de zaal, op twee maart. Eerst rustig wat wedstrijdjes kijken, maar dan moet je inschieten. Je bedenkt je dat het je kampioenswedstrijd is en dat je moet winnen. Tijd om te bespreken. Iedereen wordt langzamerhand steeds zenuwachtiger. Marc zegt dat het een wedstrijd is als elke andere wedstrijd. Maar toch die zenuwen… Klaar met bespreken, we liepen terug naar de zaal. Dan kijk je omhoog en zie je daar de HELE tribune vol zitten met allemaal supporters! Veel trouwe supporters, maar ook veel vrienden en familie! (dankjewel facebook!). in één woord: geweldig, echt superleuk!

De wedstrijd
Dan de wedstrijd. Hoe en wat precies weet ik allemaal niet meer. Ik weet wel nog dat we voorstonden met 3-0 en dat het vanaf dat moment verkeerd ging. We kwamen gelijk en het ging gelijk op. Omstebeurt doelpuntjes, we gingen de rust in met 6-5. Wat er in de rust gezegd is, herinner ik me niet (sorry Marc en Sjoerd..)

Verder met de wedstrijd, het bleef spannend en in de laatste 7 minuten kwamen we achter, twee punten. Het publiek werd steeds uitbundiger en in het veld ook de hele tijd chaos. En toen, met nog drie minuten te spelen, kregen we een strafworp mee. Ilan ging hem nemen… En natuurlijk zat ie, beetje druk doet Ilan niets!

Maar met gelijk win je niet… En ondanks dat je natuurlijk met je team een wedstrijd wint en aan goede spelers alleen niet zoveel hebt, was het doelpunt van Erik toch wel een hele fijne! Een soepel afstandschot in de laatste dertig seconde van de wedstrijd!

Synergo A1, kampioen!
Voor mij voor het eerst sinds, volgens mij, de D’tjes, dus heel erg leuk! Gehuldigd worden door de voorzitster, bestuur op de tribune (op Oskar na, die stond stiekem ook mee te coachen) en alle andere supporters, was heel erg gaaf! Fijn dat jullie ondanks onze slechte periode op het veld nog steeds zoveel vertrouwen in ons hebben! En B’tjes, dank jullie wel dat jullie altijd bij ons willen zitten, wat moeten we zonder jullie?!
Natuurlijk niet te vergeten: Marc! Dankjewel! Je hebt ons er goed doorheen gesleept! 🙂

Bedankt dat jullie er allemaal waren, zonder jullie was het ons niet gelukt! En we hopen jullie op het veld ook allemaal te zien!

Sjoukje

PS vergeet niet zaterdag naar de kampioenswedstrijd van de C2 te komen (12.00 uur), die van Synergo 3 (14.15) en van Synergo 2 (15.30)! En het feestje daarna in de kantine, ook zeker niet missen!