Uniek: Synergo S1, S2?, S3, A1, C2 kampioen!

‘Super Saturday’ volledig geslaagd! Zes uur billen knijpen op de volle tribune van De Dreef resulteerde in het kampioenschap voor C2 en S3 en promotie in eigen hand voor S2, een kippenvel trekkende erehaag voor George Engels. Een unieke dag voor Synergo.

De C2 warmde de supporters goed op: mooi spel, sociaal spel met veel goals. Zij mochten als eersten de ‘supporters-wave’ doen: met 13-6 versloegen zij SGV en werden KAMPIOEN! Voor trainers Sjoukje en Rik een dubbel na hun eigen kampioenschap vorige week. Daarna even bijkomen en opwarmen voor seniorenkorfbal tijdens het vierde, dat met 19-7 Tiel versloeg in een duidelijke wedstrijd.

Dan de erehaag en speech voor George Engels. Alle Synergo scheidsrechters toonden hun respect voor 55 jaar scheidsrechteren, enthousiasme en liefde voor deze belangrijke rol in het korfbal. George eindigde zo op de middenstip zijn scheidsrechterscarriere en nam een gegraveerde fluit in ontvangst als herinnering. “De erehaag was het mooist”, zei hij.

Synergo 3 was zenuwachtig en gedreven. Tegen directe concurrent SGV gingen zij fanatiek van start. De eerste helft ging gelijk op, waarbij met name de mannen flink aan de bak moesten. In de tweede helft werd Synergo langzaam sterker en liepen ze uit naar 3 punten verschil: 16-13 winst. Kampioen! Ontlading!

Dan S2. Winnen was de opdracht. Zo’n spannende wedstrijd heb ik al heel lang niet meer gezien. Pas helemaal aan het eind was de buit binnen: 15-14. Daarmee legden zij de druk op concurrent PSV, die nu moest winnen. Synergo 2 virtueel kampioen! PSV heeft overigens gewonnen op 10 maart en daarmee staat Synergo op doelsaldo bovenaan. Een beslissingswedstrijd zal volgende week waarschijnlijk de eindstand moeten bepalen. Nog een keer opladen mensen!

S1 beloofde ons een mooie wedstrijd tegen ADO. Het werden veel goals en een mooie eindstand tegen een sportieve tegenstander: 17-17. De D2 liep met de kampioenen op en werden toegejuicht. De RBG verlootte in de rust een wijnproeverij van Peter, een massage van gediplomeerde Rita Merten, een fles advocaat en wijn van supportersfamilie van Vliet en een korfbalclinic van S1-coach.Top van jullie, bedankt!

Het huldigingsfeest ‘Champions-in-the-house’ is wat mij betreft een van de leukste Synergo feesten ooit. En een blijvertje. Want zoals Sander Hofman gisteren tegen me zei ‘genieten van korfbal en dan ook nog kampioen zijn, dat moet je altijd vieren. Daar doen we het voor!” Amarins, Monique, Marijn, SanderHa, Dj De Koning, super bedankt voor organisatie, versieren, draaien en extra bier halen!

Ik sluit af met een berichtje van Facebook, hoe kan ik daar nog wat aan toevoegen?

 

 

Zie ook:

Foto’s kampioenschap C2
Foto’s kampioenschap S1
Foto’s kampioenschap A1
Kampioenen Synergo