Synergo reco’s – TZ reco’s

Maandag 14 januari, De Dreef, 2 teams 2 doelen: winnen en gezelligheid. Dit is de korte versie van de wedstrijd van de recreanten van Synergo tegen de recreanten van TZ. En hier komt dan de lange versie, geschreven door het publiek van de wedstrijd.

De reco’s leken verbaasd te zijn dat er publiek zat op de tribune. Twee toeschouwers zaten er: David en ik. Wij konden niet wachten tot de wedstrijd begon en dus floot Rudolf de wedstrijd in, want het publiek is koning.

Doordat de reco’s te afgeleid waren door het onverwacht hoge aantal toeschouwers, kregen ze meteen 2 doelpunten tegen (0-2). Dat schudde de spelers wakker en Peter was vastbesloten er iets aan te doen. Dat gebeurde dan ook en Peter scoorde het eerste doelpunt van Synergo (1-2). Maar daar bleef het niet bij, want Peter was op dreef en scoorde er nog 1 (2-2). Je kon wel zien van wie Rik en Mirjam hun korfbalskills hadden gekregen.

Maar Peter was niet de enige speler op dreef, want de resterende spelers gooiden ook alles in de strijd. Door Christel kwam het winnen nog iets dichterbij, want zij scoorde een mooi schot (3-2). Helaas gaf TZ de overwinning niet zomaar uit handen en zij scoorden al snel een tegendoelpunt (3-3). Coach George zag dat het tijd was voor verandering en haalde een heel vak eruit. Dat was alleen het verkeerde vak, want daardoor werden de moeder van David en mijn vader gewisseld. Dat kon natuurlijk nooit de bedoeling zijn geweest. Later bleek het toch wel een goede keuze te zijn geweest, omdat Otto een goal scoorde wat Erik nooit gescoord zou kunnen hebben (4-3). Hannie scoorde nog een mooie hanniebal en ze gingen de rust in met een stand van 5-3.

Rust

Het team kreeg een paar aanwijzingen, zelfs Gera kreeg nog een tip van haar zoon dat ze meer moest schieten en de tweede helft werd ingefloten. Helaas waren de reco’s hun concentratie kwijt en werd de 5-4 gescoord. Met nog 1 minuut te gaan werd het spannend of de voorsprong vastgehouden kon worden. Het publiek ging uit z’n dak en toen gebeurde het ondenkbare: met nog 20 seconden te gaan werd de 5-5 gescoord. Maar Synergo gaf niet op en gaf alles wat ze hadden, helaas hielp dat niks en het eindsignaal klonk.

En toen

Maar Synergo en TZ stopten niet, nee, ze gingen zelfs nog 5 minuten door (later bleek dat de klok 5 minuten te kort was ingesteld). Helaas verliep de wedstrijd daarna niet beter en kreeg Synergo nog 2 doelpunten tegen (5-7). Toen klonk het echte fluitsignaal en was de wedstrijd afgelopen, maar mij werd altijd geleerd dat het eerste eindsignaal het echte eindsignaal is; dus voor mij was het een spannende wedstrijd met een verdiend gelijkspel.

De recreanten hadden zelfs nog cake, koekjes, koffie en thee meegenomen en met een sportiviteit waarvan de jeugd nog veel kan leren zaten ze met de tegenstanders nog gezellig na te drinken en te eten.