Wat een topweekend!

Als het eerste officiële competitieweekend van het nieuw jaar een voorbode is van wat ons nog te wachten staat, dan wordt 2013 een topjaar voor Synergo. 15 overwinningen maar liefst en daar stonden slechts vier nederlagen tegenover. 

Het weekend begon op zaterdagmorgen al meteen goed. Synergo F2 en F1 wonnen hun thuiswedstrijden tegen Dalto en De Corvers. En het moet gezegd, Dalto bood veel meer tegenstand dan in de eerste wedstrijd. De F2 en F1 draaien beiden goed mee in de hogere F-poules. Dat belooft wat voor de toekomst! De E5 behaalde zijn vierde competitiepunt tegen Fortissimo. Het werd 4-4. Ook het vermelden waard is de eclatante 6-15 overwinning van Synergo E4 tegen Woudenberg.

Het was gezellig op de tribune op De Dreef, want het publiek kreeg mooie wedstrijden voorgeschoteld. De E1 kwam helaas te kort tegen MIA E1 en verloor met 0-3. Het blijft zwaar in de hoogste klasse, maar de jonge talenten doen goed mee in de wedstrijden.

De C1 ging lang gelijk op met Spirit, maar drukte in het laatste kwartier het krachtverschil in doelpunten uit (9-6). Een mooie buzzerbeater (een doelpunt dat wordt gemaakt tijdens het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter) van Mara maakte het feest compleet.

De B1 speelde een mooie pot tegen Duko. Het tempo lag hoog en er werd veel gescoord. Het ene na het andere afstandsschot vloog erin. In de tweede helft kwam de machine van de B1 pas echt op stoom en moest Duko het antwoord schuldig blijven. Uitslag: 16-11!

Vervolgens was de beurt aan de A2 en die volgden het goede voorbeeld van de B1. Sterker nog, ze maakten er zelfs nog eentje meer! Er werd met 17-10 gewonnen van Viking.

Senioren

Ook bij de senioren kon het feest niet op. Overwinningen waren er voor S8, S7, S5, S4, S3, S2 en S1. Alleen S6 verloor fors, na een matige tweede helft, van SKF. Synergo 5 boekte zijn tweede overwinning van het zaalseizoen tegen koploper Odik. Een knappe prestatie! S1 en S3 staan bovenaan in hun poules. S2 en S4 staan in de (sub)top. Een goed seizoen dus voor de hoogste seniorenteams.

Door de goede prestaties is de winst-verlies verhouding voor het eerst dit zaalseizoen in evenwicht. Tot nu toe wonnen Synergo-teams 89 wedstrijden (46,4%) en gingen er net zoveel verloren. Maar dat kan natuurlijk nog (veel) beter!

Oskar